Bromstens IK - Viggbyholms IK 1-2 (0-1)
Onsdag 19:e april 2006, kl 18.15 Bromstens IP

SERIEPREMIÄR:
Bilagan började denna säsong borta mot Bromsten. Vi hade, tycker jag, ett bra lag på pappret. Problemet är att laget spelar sällan tillsammans så det ställer stora krav på spelarna att prestera bra fotboll. Jag tycker dock att vi under matchens första 10 minuter spelade en jattefin fotboll. Det gjorde det därför att vi låg nära varandra i våra positioner och hade alltid ett antal spelmöjligheter. Detta resulterade i att vi tog ledningen med 0-1 efter mål av Gonzalo. Efter målet jämnade spelet ut sig och Bromsten fick mer att säga till om. Dom vände spelet ofta och fortare än vad vi gjorde vilket resulterade i att vi blev både lite ”breda” och ”långa”. Bromsten kom dock sällan till några riktiga avslut, förutom ett bra skott utifrån som Tomas styrde ut till hörna. Vi höll undan ganska enkelt till en 0-1 ledning i halvtid.

I andra halvlek blev vi tyvärr lite passiva och spelet haltad betänkligt. Vi slarvade i passningsspelet och ville gärna slå långa bollar i djupet utan något resultat. Bromsten kvitterade till 1-1 efter slarv av oss. Vi tappade en boll som vi hade kontroll över i vårat mittförsvar. (Det kan ha haft att göra med planen?). Bromstens forward plockar upp den och skjuter hårt från nära håll 1-1 via Tomas. Efter det dör matchen. Inget av lagen tar tag i spelet. Så såg det ut till ca 17-18 minuter kvar. Då blir det lite platsbyten i laget och vi tar över spelet igen. Vi får spets och fart och framför allt får vi till många avslut. I den 80 min knuffas Nordine omkull i straffområdet och vi tilldöms en straff. Jonas blir utsedd straffskytt och han visar ingen pardon utan lurar målvakten och sätter straffen enkelt mitt i mål, 1-2. Vi avslutar sedan matchen mycket bra och är efter straffen närmare 1-3 än vad Bromsten var 2-2.