Rotebro IS - Viggbyholms IK 3-3 (1-1)
Lördag 22:a april 2006, kl 11.00 Helenelunds IP

Trots att Viggan inte gjorde någon av sina bättre matcher, lyckades vi ändå rädda en poäng efter att ha legat under med 3-1 när ca 9 minuter återstod. Ånyo visade vi att det finns mycket moral i laget och med Håkan Roswalls tre mål idag (5 totalt på två matcher) har vi all anledning att se framåt.

Efter 20 min i första halvlek släpper vi in 1-0 på en frispark som slingrar sig in vid främre stolproten, detta efter att Viggan haft ett visst övertag i matchen. Efter målet tar Rotebro över spelet, men genom den straff som Viggan tilldöms i 32:a och som Roswall sätter i mål, kommer Viggan igen. Strax dessförinnan höll Roswall på att göra mål i ett friläge, men bollen rullade just utanför stolpen. Roswall spelar även fram Jonas Pasthy i den 41:a där denne har ett ypperligt läge, men bollen studsar iväg. Martin klarar ett hårt närskott i 44:e och minuten efter det har Nordin öppet mål men skjuter över.

I andra halvlek fick Rotebro, i en snabb kontring i 49:e min, tidigt 2-1 som drog ner mungiporna. Detta följdes av ett bortdömt Vigganmål i 52:a (f.ö. ett mycket snyggt anfall). Efter 64 minuter ökar Rotebro på till 3-1 sedan en viss ihålighet uppstått i backlinjen. Som om detta inte skulle vara nog drar Fonseca på sig sitt andra gula kort och visas av banan i den 72:a min. Likheterna från den föregående matchen är slående. Underläge 3-1 och endast 10 man på plan. Trots att Rotebro hade ett par frilägen (bl.a. en stolpträff) när vi spelade med 10 man och en 3-backslinje så lyckades ändå Viggan (Roswall) göra två mål, varav det sista på halvlekens enda tilläggsminut.

Ytterst starkt att med endast 10 man vända ett underläge på 3-1 till 3-3 på 9 minuter, vilket vittnar om hög moral. Skulle vara kul att få spela nästa match med 11 man hela tiden.