Viggbyholms IK - Hässelby SK 7-2 (2-2)
Söndag 30:e april 2006, kl 11.00 Hägernäs IP

En kall och blåsig valborg och första hemmamatchen.

Vi hinner knappt börja innan vi har släppt in 0-1 på en hörna från vänster där vi helt tappade markeringen i den bortre delen av straffområdet. Efter detta trodde jag att vi skulle få det jobbigt. Men med lite tur och kanske en del skicklighet kvitterar vi i den 11:e min på ett långskott från Jonas. Det målet får nog tillskrivas den starka vinden men det räknas det också. Efter detta jämnar spelet ut sig lite. Vi spelar i stark medvind vilket gör det svårspelat. Vi vill gärna spela långa bollar på våra forwards vilket resulterar i att de får många löpningar i full fart och sånt är jobbigt. Men i den 33:e min blir Fredrik Karlsson fri med målvakten efter en fin framspelning av Daniel Niklasson. Fredrik är kall och gör 2-1 enkelt. I den 41:a minuten bjuder vi återigen på ett mål (vi gjorde samma sak mot Bromsten). Den här gången tappar vi bollen som vi har under kontroll ungefär 3 meter från mål och Hässelby tackar för det och gör 2-2.

I andra halvlek blir vi betydligt bättre än Hässelby. Dom tappar allt och spelar med större säkerhet och håller bollen bättre inom laget. I 50:e minuten tar vi ledningen genom Mikael Houlst på pass av Fredrik Karlsson. I den 70:e minuten ökar vi på till 4-2 på en frispark från straffområdeslinjen efter det att Mkae Houlst blivit nerriven. Frisparken sätter Fredrik Karlsson hårt i målvaktens vänstra burgavel. 5-2 i matchens 76:e minut gör Mikael Houlst på pass från Fredrik Karlsson. I matchens 79:e minut blir det 6-2 på ett vackert självmål av Hässelby. 7-2 sätter vi dit i matchens 88:e minut och det görs av Gonzalo Maturana på pass från Peter Billberg.

Sammanfattningsvis en match som vi dominerade från matchminut 11 till slutet. Att siffrorna blev så stora berodde på två saker som jag ser det. Vi hade roligt och Hässelby hade en målvakt som inte var vidare bra.

Bäst i matchen mot Hässelby var Fredrik Karlsson i stark konkurens med Mikael Sundin. Nu ser vi fram mot nästa match mot Österåker borta den 5 maj.