Viggbyholms IK - Ekerö IK 3-1 (1-1)
Tisdag 5:e maj 2006, kl 20.00 Hägernäs IP

65 stelfrusna åskådare fick bevittna Viggans första 3-poängare i serien. Men det satt långt inne.

En lätt förrädisk gräsmatta skapade förutsättningar för oväntade överraskningar i spelet. Ekerö började med att ta kommandot och kunde efter 10 minuters spel få höra en klockren träff i stolpens insida. För en gångs skull verkade det som Viggan skulle få lite flyt i matchen. Håkan Roswall höll på att göra mål i den 14:e men duffade och missade därmed chansen. Ekerö fortsätter att pressa på och Martin Persson i Vigganmålet får göra en reflexräddning på kvällens hårdaste skott i den 22:a. Patrick Öberg lägger i den 24:e en av sina berömda frisparkar som går direkt i mål och Viggan får för första gången på länge ta ledningen i en match. Joachim Thunström lägger en riktigt hård pressad frispark som målvakten knappt får tag på i den 43:e. Viggan har svårt att hitta positioner och hamnar ofta i trångmål, vilket var fallet i den 45:e+2 då en olycklig Nordine Baraka enligt domaren får bollen på armen när han skall rensa undan i yttre straffområdet. Krister Nordin (fd AIK) lägger straffen och halvleken slutar 1-1.

Ekerö öppnar starkt även i andra halvlek och Martin Persson får göra en riktigt bra räddning redan efter 49 minuter. Jonas Pasthy som kommit in utnyttjar sin snabbhet och slår in ett riktigt bra pass i straffområdet som en av Ekerös backar rensar rakt i ribban i 50:e minuten. Viggan har sedan möjligheten att ta ledningen i 54:e genom nick av Max Stjernfelt efter frispark från Patrick Öberg, men målvakten räddar på mållinjen. Martin Persson gör ytterligare en paradräddning i den 59:e där mången nog trodde det skulle vara givet mål. Jonas Pasthy som var banans snabbaste spelare, får i den 64:e min till ett fint inlägg från högerkanten till Fredde Karlsson som spelar vidare till Max Stjernfelt som i sin tur lyckas hitta en lucka mellan benen på målvakten och Viggan tar ledningen med 2-1. I den 72:a tvingas Ekerömålvakten göra en fotparad efter hörna på ett skott som väl kunde ha gått in. Viggan drar sig nu bakåt och slår vakt om sin ledning, vilket Ekerö utnyttjar genom att pressa hårt framåt, vilket skapar kontringslägen bl a för våra snabbfotade vänner, Mikael Houlst och Jonas Pasthy. Ett sådant läge kom i den 78:e. Fredrik Karlsson punkterar matchen genom att efter en solorush i 87:e långlobba över en utrusande Ekerömålvakt och slutresultatet var givet: 3-1. Efter matchens slut sade Krister Nordin “Det var en dålig match. Vi pressade på för hårt och får skylla oss själva att vi öppnade oss bakåt.”

Knappast en välspelad match och absolut inte någon av Viggans bästa, men vi kämpade och utnyttjade situationerna och kunde avgöra när det som bäst behövdes. Men utan Martin Persson i målet hade det inte gått. Ett stort plus också till Peter Dahlgren & Co för en heroisk insats i backlinjen.