IFK Österåker - Viggbyholms IK 3-0 (1-0)
Fredag 5:e maj 2006, kl 19.30 Åkersberga IP

Så efter 2 raka vinster kom första förlusten. Vi förlorade mot ett Österåker som började i ett tempo som vi inte hängde med i. Österåker höll ett högt bolltempo och detta genom att spelarna var väldigt löpvilliga. Tyvärr var vi alldeles för bekväma och tog inte dom löpningar som behövdes. Detta resulterade i att vi fick en massa fullfartslöpningar istället för att ligga nära i markeringen. Vi orkade hålla tätt till den 33.e minuten då 1-0 rullade in bakom Gevat i målet. Till dess hade vi haft svårt att överhuvudtaget att bedriva något anfallsspel. Vi blev för stressade och ville väldigt gärna slå den avgörande passningen direkt.

I matcher som dessa, där vi är hårt pressade, måste vi försöka att hålla i bollen, när vi kan, för att kunna hitta vår egen rytm. Efter det ändrade vi uppställning efter att ha börjat med en 4-4-2 uppställning övergick vi till ett 4-5-1 spel. Vi fick på det viset lite bättre tag på Österåker och spelet jämnade ut sig. I halvtid stod det med tur var bara 1-0 till Österåker.

I andra halvlek höll vi spelet bra uppe de första 35 minuterna. Vi lyckades skaffa oss några hörnor men även ett par fina anfall som resulterade i några halvchanser. Sista 10 minuterna fick vi återigen problem då vi blev hårt slitna. Två spelare fick krampkänning och en spelare fick känning av ömmande ljumskar. Så under matchen sista 3 minuter gjorde Österåker både 2-0 och 3-0. Inte så mycket att säga om med tanke på hur matchen sett ut. Det är bara att ta av sig hatten och erkänna sig besegrad att ett bättre lag.

Till matchens spelare utses Mikael Sundin för att han höll ihop försvaret när Österåker låg på som värst.