Akropolis IF - Viggbyholms IK 4-2 (1-0)
Torsdag 25:e maj 2006, kl 13.00 Akalla Gårds BP

Akalla Gårds BP, tvillingplan till Ärvinge BP, en om möjligt svårare plan att hitta för en stackars åskådare. Denna dag var inte ens vädrets makter med oss, ej heller domherren, som sänts för att skipa rättvisa, åtminstone inte i första halvleks 10:e minut. Åskan Sundströms överarm drabbades då nämligen oavsiktligt av bollkontakt inom det kritiska området. Detta var inte den inledning vi ville ha mot ett synnerligen piggt och bollskickligt Akropolis. Pricksäkert ordnade Akropolis 1-0. Akropolis dominerade med sitt säkra och snabba spel och var ytterst nära att öka på i den 26:e men sköt 2 cm utanför. Krizze Österwall tvingas i den 39:e att nicka bort ett givet mål (för Akropolis) och i den 45:e är Akropoliserna ytterst nära att nicka mål igen. Det var en tuff första halvlek, där alltför mycket spel förlades på den röda sidan för att det skulle kännas bra.

Andra halvlek börjar desto bättre. Nordini Baraka är riktigt nära att nicka i mål efter bara en minuts spel. Lillpastan Pasthy lyckas dock med konststycket i den 48:e, då han lägger bollen i det bortre hörnet, helt otagbart (se bild). 1-1 och hög stämning på bänken. Dessvärre varade denna glädje endast 7 minuter då Akropoliserna kommer två mot en och Gevat inte hade en chans att stå emot. Som om detta inte skulle vara nog ökar Akropolis turligt på till 3-1, sedan Gevat först gjort en kanonräddning för att strax därefter få se en rikoschett gå i mål. Ett ihärdigt fint regn gör planen såphal vilket gör det svårt, särskilt för de röda spelarna, att hålla sig på benen. Akropoliserna var alltför snabba för de mer rekorderliga Viggbyiterna, som ofta trots stor kampvilja, fick bita i det blöta gräset.

Trots oflyt med målen så trummar Viggan på och Lillpastan är en ihärdig plåga för Akropoliserna, som t ex i den 60:e då han, om han lagt i 4:ans växel, lätt skulle kunnat ha rundat målisen, men så skedde alltså inte. Tre minuter senare är han åter fri med målisen, men skjuter strax utanför (se bild). Otack är världens lön, åtminstone lär Kålle Olsson tycka det, efter att ha varit ytterst nära att måla nere hos Akropoliserna, för att sekunder senare få se de gamla grekerna slå till på den andra sidan av planen. Bänkfolket var helt övertygade om att det var en solklar offside, men det tyckte inte domaren och då blev det 4-1. Men Lillpastan var inte helt nöjd med resultatet och lyckas i den 88:e med hög knäföring skickligt lobba in 4-2 vilket ävensom blev slutresultatet. Akropolis var det bättre laget denna dag, även om det var några olyckliga mål vi fick i baken, trots storspel av Gevat i målet. En annan som särskilt skall uppskattas denna dag var Krizze Österwall, som gjorde 99% rätt av allt han företog sig.

Nu är det bara att ladda batterierna mot Täby IS, måndagen den 5 juni på Hägernäs IP.