Viggbyholms IK - Bele Barkarby 5-2 (3-1)
Måndag 19:e juni 2006, kl 20.00 Hägernäs IP

Efter att ha tappat ledningen mot Täby IS i förra matchen och därmed en tänkt uppgång i tabellen, var man ju lite spänd på hur det skulle gå i matchen mot Bele Barkarby. Och nog blev man spänd alltid! Efter tre minuter stod det 1-1 och hur det gick till hann nog ingen uppfatta, men vi vet med bestämdhet att Tuna satt Viggans mål i 3:e, sedan BB tagit ledningen minuten innan. I den 6:e har vi så möjlighet att i öppet mål få dit ett ledningsmål, men trots flera fruktlösa försök begav det sig inte och det hela avslutades med att Victor sköt i benet på en Beleback så att bollen gick till hörna. Minuten efter är den i A-laget avstängde Holstein ytterst nära, men den gubben gick inte heller. Bele Barkarby tar över mer och mer och deras snabba forwards/mittfältare springer lätt ifrån Viggans backar, som inte hinner med och i den 21:a befinner sig en BB helt fri med Diffen, men skjuter för Viggans del lyckligtvis utanför. I den 31:a tvingas Diffen själv ingripa och rädda ett friläge och det ser inte bra ut alls för Viggan, något som får exemplifieras av Rulles räddning på mållinjen i den 33:e. Två minuter senare får Guran Grauers göra en extraordinär brytning i det egna straffområdet som var ganska spektakulärt. Men när nöden är som störst är räddningen som närmast och i den 36:e nickar Gonne in 2-1, men blir liggandes på marken efter målet, varvid en empatisk Guran Grauers försynt frågar “Fick du bollen i huvet?”. Gonne kunde senare på en informell presskonferens meddela att han fått en armbåge i huvudet, därav golvningen. Som tur är håller Viggans flyt i sig och minuten efter springer Holstein in 3-1 genom att låta bollen rulla in under målvakten, varvid det skrevs 3-1 till Viggan. Med vetskap att han var avstängd till Rinkebymatchen, gav Holstein allt och alla vad de tålde, vilket bl a tillskansade honom ett gult kort strax efter det egna målet. Trots att Viggan ledde med 3-1 var detta inte ett resultat som var hugget i sten, med tanke på de rapida motståndarna.

Andra halvlek inleds med ett betydligt bättre spel från Viggans sida och man tar för sig mer och snabbare. Gonne nickar exempelvis över i den 58:e, Rulle nickar just utanför i den 62:a efter en hörna, men Bele Barkarby har absolut inte gett upp utan svarar med ytterst snabba kontringar. En, som var riktigt på hugget denna dag, var Åskan som ofta överträffade sig själv, som exempelvis i den 63:e då han höll enmansshow och hade det avslutats med ett mål hade succén varit given. Dessvärre följs detta blixtrande uppträdande av en BB-frispark i den 64:e som man snyggt skjuter direkt i mål, vilket gav 3-2 och en viss väderspänning var i antågande. Gonne kontrar dock med att i minuten efter skjuta mitt på målvakten i ett annars mycket bra läge. Bättre går det för Gonne när han i den 68:e snyggt lobbskjuter upp i krysset vilket gav 4-2 och en viss avspänning. I den 70:e är en BB:are helt fri men Rulle hinner ikapp honom och stör så pass att skottet går utanför. Den adrenalinstinne Holstein, som idag är riktigt på hugget, kommer igenom i den 73:e och skjuter i steget, men får för mycket vrist under bollen varför denna går över i ett annars excellent läge. Tvåmålsskytten Gonne drabbas strax därefter av ett gult kort då han verkade alltför intresserad av en motståndares matchtröja. I den 86:e dyker så Viggans fetaste chans upp under matchen, men då alltför många var inblandade i denna kalabalik så är det svårt att urskilja vem eller vilka som var direkt inblandade i målförsöket, men mål blev det i alla fall inte. Det blev det dock i den 90:e då Holstein elegant framspelar Åskan som kan rulla in 5-2 i en helt tom bur. Vilken avslutning på matchen!

Det var en viktig seger och må den lända till inspiration för A-laget inför Rinkebymatchen. Efter att ha blivit ifrånsprungna under första halvlek, trots ledning med 3-1, så bjöd man upp på ett stundtals imponerande spel under hela andra halvlek. Breezen utkristalliserade sig till matchens dominant och gjorde en av sina allra bästa matcher någonsin. Åskan och Nietzche skall även de ha stort beröm för sina extraordinära insatser. En hjärtlig gratulation skall samtidigt utdelas till hela kollektivet för en väl genomförd match, där siffrorna inte helt återspeglar vad som egentligen hände på planen.