Rinkeby AIF - Viggbyholms IK 3-0 (1-0)
Onsdag 21:a juni 2006, kl 19.00 Ärvinge BP

Om det skulle vara någon som mot förmodan saknat Rinkebyreferatet, så är jag rädd för att det kommer här. Det var onsdag och resan till det förhatliga Ärvinge IP´s konstgräs (där vi f.ö. aldrig vunnit någon gång) inramades av en riktig störtskur med bud om mer regn, som dessbättre uteblev. Men det var nog också det enda positiva denna afton.

Pga VM-tider var det inte helt lätt att mönstra manskapet, men det gick trots viss frånvaro. Likt Sveriges match mot Tyskland chocköppnade motståndarna, Rinkeby AIF, och det var både svårt att få tag i bollen, motståndarna och även luft, för så snabbt gick det. Efter ett konstant övertag, kom så Rinkebys ledningsmål i 8:e på nick efter en hörna. Pressen fortsätter och i den 14:e är Rinkeby nära att öka på ledningen, men en brytning räddar den situationen. I den 19:e tvingas Martin göra en bra räddning efter det vi hade misslyckats med att rensa bort bollen. Backlinjen i Viggan fick sannerligen göra rätt för traktamentet då Rinkeby pressar oss hela tiden, men i den 26:e lyckas Peter Dahlgren med ett stenhårt halvvolleyskott nästan få nätkänning. Martin Persson får i den 32:a visa prov på sin skicklighet genom att rädda ett friläge och det är först nu, efter 30 minuter, som spelet börjar jämna ut sig.
Rinkeby har inte bara varit bäst på planen under den första halvtimmen, man har även tagit knäcken på de flesta med sitt eviga tjattrande. Det kan inte finnas ett lag i Stockholmsområdet som ifrågasätter alla domslut, försöker påverka domaren och allmänt är så högljudda som Rinkeby. (Se även referatet från den tidigare Rinkebymatchen). Trots att Viggan var totalt utmanövrerade slets det ordentligt på sina håll och särskilt Nordine skall ha en eloge tillsammans med bl a Patrick Öberg och Peter Dahlgren. Men den som slet allra mest denna dag var David Rundgren, som trots att han spelade en hel B-lagsmatch på måndagskvällen och bara fått en dags vilopaus. En riktigt heroisk insats!

Andra halvlek inleds med mycket förtroendegivande spel från Viggans sida. Rinkeby var som sagt inte bara bra med fötterna och munspelet, utan de var riktigt fingerfärdiga också, något som domaren till sist uppdagade. Målvakten hade nämligen stukat stolparna inåt så att mållinjen blev mycket kortare, något som gav en ganska besk smak i munnen.
Trots underläge med 1-0 så trummar Viggan på ordentligt och i den 57:e så skapar man ett riktigt bra läge där Victor spelar fram till Håkan som dessvärre ej fick utdelning. I den 69:e har Rinkeby ett jätteläge att totalt punktera matchen men skjuter över. Minuten efter laddar Nordine Baraka för fullt och skjuter dagens hårdaste skott i ribban – och ut. Viggans bästa anfall sker i den 73:e då Nordine passar Håkan som nästan får till det, men målisen tar bollen.
Nu är det helt ombytta roller. Viggan pressar på och ett mål ligger i luften känns det som. Rundgren, som måste gjort av med flera liter kroppsvätska, lämnar planen efter en halvtimmes spel in på andra halvlek och ersätts av Nisse Pasthy som fyller upp skjortan och gör ett jättejobb han också. Viggan har nu Rinkeby i brygga och det är bara en tidsfråga när kvitteringen skall komma. Domaren har fullt upp med att dela ut gula kort (som han f.ö. hade glömt hemma denna dag). Merparten av korten delades ut för Rinkebygnäll (som i förra matchen) och det var näst intill olidligt att stå bredvid och lyssna.
När så endast fem minuter återstår och Viggan pressar på som bäst kommer 2-0 målet, tätt följt av 3-0 målet i den 87:e, något som kan knäcka även den bäste. En förlust med 1-0 hade man kanske kunnat svälja men att få åka hem med hela tre baljor i baken blev för mycket.

Med fyra raka förluster i baken är det dags för en ordentlig självrannsakan under sommaren. Efter att ha inlett säsongen strålande så kanade vi ut på mage de fyra sista matcherna. Kanske inte så konstigt, med tanke på att de precis sammanföll med ett större fotbollsäventyr på betydligt sydligare nejder som dessutom direktsändes i TV.