Hässelby SK - Viggbyholms IK 4-2 (3-1)
Lördag 5:e augusti 2006, kl 16.00 Hässelby Gårds BP

Förra gången vi mötte Hässelby stod termometern och dallrade på 28 grader. Den här gången var det 29 grader. Viggan fick sig dock en kall avrivning redan från start då Hässelby redan efter 30 sekunder hade sin första målchans. Men det var inte över, långt ifrån. Efter två minuters spel kom första målet, tyvärr inte som resultatet av deras effektiva offensiv, utan snarare lite osmak vid ena stolpen. Åsikterna går isär om varför det blev mål. En del hävdar att en avblåsning hade varit på plats, men dessvärre blev det bara en blåsning på konfekten. 1-0. Den första kvarten var som belägringen av Sevastopol och det var inte många gånger Viggan gavs chansen att komma över mittlinjen.

Men i den 15:e får Viggan sin första hörna och den var ytterst nära att resultera och strax därefter kommer ännu en ny chans men det ville sig inte nu heller. Däremot hade Hässelby bättre utdelning i den 20:e, då man kommer igenom med två man helt fria, sedan Patrick Öberg välts omkull. Det kunde nog Herr Öberg leva med, men knappast att framspelningen kommit till genom en solklar hands, som vår skånske domare missat, vilket mäkta upprörde Öberg.

Viggan har nu tagit sig ur död mans grepp och Mikael Houlst är så när framme och reducerar, men målisen hann ner. Bättre går det då för vår nye bollvirtuos, Daniel Senkal som i den 29:e minuten erhåller en framspelning av Victor Stenberg, vilken Daniel elegant lägger in onåbart för målvakten. 2-1 och luft i luckan. Vår nye bollvirtuos är sedan bara millimeter från att skänka oss evig lycka i den 44:e då han är ytterst nära att kvittera. Men som i alla dåliga romaner slutar halvleken i moll, då Hässelby i den 5:e övertidsminuten erbjuds möjligheten att öka på sin ledning till 3-1, vilket de även gör. Frågan kvarstår dock: Varifrån fick den skånske domaren fem minuters tilläggstid?? Går det att få en sämre avslutning på en halvlek?

Men skam den som ger sig tänkte vår nyanlände bollvirtuos Daniel Senkal, när han i den 48:e matchminuten skjuter stenhårt från nära håll men får se bollen studsa ut från målvakten, varvid han avlossar ännu ett, om än hårdare skott, vilket går spikrakt in i nätmaskorna. 3-2 och nu vädras morgonluft hos de för dagen vitklädda Viggbyiterna.

Tio minuter varade den glädjen innan Hässelby tilläts göra 4-2 efter tre ihärdiga skottförsök.
Trots att Hässelby, åtminstone för dagen, är snabbare i allt, mer tekniska och framförallt mer lyckosamma, erhåller Viggan i den 64:e, på en giftig hörna, möjligheten att fräscha upp målstatistiken, dock utan positivt slutresultat. Minuten efter är Daniel Senkal åter nära att göra mål, det var bara en tånagel ifrån att han lyckades. En lika fet chans har dock Hässelby då man i fritt läge nickar över öppet mål i den 78:e. Men dagens i särklass vassaste målchans svarade Gonzalo Maturana för i den 90:e, då han i ensamt majestät nickar i ribban. Den ende som kan slå detta är vår flygande holländare, Mikael Houlst, som på Gonnes ribbnicksretur skjuter över öppet mål - från tre meters håll. Guiness Rekorbok har redan varit i kontakt med redaktionen.

4-2 var en klart rättvis seger för Hässelby, på samma sätt som i den förra matchen. Snabbhet och teknik blev Viggans baneman denna dag också. Men när Viggan väl lyckades bryta Hässelbyblockaden lyckades man även skaka om dem rejält. Under fliken bortförklaringar hittar vi faktiskt några missade målchanser, vilka får hänföras till värmeslag samt en alltför snabb nålfiltsmatta, som Hässelbyarna klart bättre behärskade. 4-2 kunde med mycken tur ha blivit oavgjort men en större torsk låg dessvärre närmare till hands. Det är bara att erkänna: vi räckte inte till idag.

Under första halvlek tilldelas Peter Billberg en ros för bra slit i försvarslinjen. Daniel Senkals premiärmatch med sina två mål är värd all respekt och beundran och vi ser fram emot hans nästa insats i matchen mot Vaxholm. En av de större spelarna denna dag var Patrick Öberg, som använde så gott som alla delar på kroppen för att hålla rent i försvarsområdet. Mycket imponerande. Det här var Viggans femte förlust på raken, (varav fyra matcher mot Hässelby och Rinkeby, några av våra mest svårspelade motståndare) så nu är det dags att börja slutspurten och varför inte redan nu på söndag mot Vaxholm.