Bele Barkarby - Viggbyholms IK 4-1 (2-0)
Söndag 6:e augusti 2006, kl 14.00 Veddestavallen

I gassande solsken (+34 enligt If:s termometer kl 15.00) började matchen mot Bele som nog alla hade redan räknat in tre pinnar mot. Nu blev det dessvärre inte så, då Bele hade det lilla flytet som vi hade mot dom i förra matchen. Då vann vi med 5-2 medan vi nu förlorade med 4-1. Det finns tre klara skäl till förlusten: 1) Bele lyckades göra mål på sina fyra chanser varav två av målen inte var helt otagbara. 2) Vi missar alla våra chanser, eller snarare dom gick inte i mål, mycket beroende på en mycket skicklig målvakt. 3) Men det viktigaste skälet till att vi förlorade var att det saknades avbytare. Det är inte meningen att 11 man skall spela i 30 graders värme utan avbytare. Förlusten tillägnas därför ”Absent Friends” dvs de som inte kom. Alla andra skall ha en stor eloge för att de slet som djur trots att de inte orkade.

Tyvärr inkom avbokningarna när endast en timme återstod innan avspark, varför en hel del omdisponeringar blev nödvändiga, inte minst pga av att två spelare blev nödiga vid avspark. Första sittningen tog Nordine, som efter välförättat värv ersattes av Gonzo Maturana. När så vi åter var fulltaliga kunde vi konstatera att Bele inledde bäst innan väderspänningarna lagt sig helt hos Vigganspelarna. Tyvärr överraskas vi av ett tidigt baklängesmål som både Diffen och vi på bänken inte visste om det skulle bli mål eller inte. Men bollen rullade innanför stolpen. Diffen var nog den som såg allra mest snopen ut.
Gonzo har sedan ett riktigt fett läge i den 23:e att göra mål på, men kan inte bestämma sig när och hur han skall skjuta och när han till sist hittar peggen är det redan för sent. Tio minuter senare spelar han fram Nordine som dock skjuter rakt på målisen. Bästa chansen i matchen har dock Herr Gustaf Grauers i den 34:e, sedan Breeze elegant spelat fram GG som ensam står och lurar vid bakre stolpen. Med en enkel fösning förmår GG bollen att gå på utsidan av stolpen. Segergesten var klar, målet var redan nedtecknat, men det begav sig inte för GG denna dag. Att sådant kan inträffa är oförklarligt, men bollen är ju alltid rund som bekant.

Tre minuter senare är GG där igen men skjuter också denna gång utanför. En annan olyckslig spelare är Nietczhe som får vänta med helgmålsringningen sedan han räddat vårt mål med pungen. Nietczhe lär nog få gå gipsad ett tag framåt. Men olyckorna är inte slut med detta. I halvlekens sista skälvande sekunder orsakar vi en kontring som dessvärre resulterar i ett friläge med mål till följd: 2-0.

Trots underläge inleder Viggan andra halvlek mycket kavat och redan efter 4 minuter så framspelar Nordinen GG som får på ett praktskott men målvakten idioträddar med en flaxande hand. I den 67:e så har Viggan ett dubbelläge att reducera men det gick inte denna gång heller. Bättre gick det dock för Bele Barkarby i den 79:e då de tursamt får in 3-0 och det målet kommer nog Diffen att ha mardrömmar om, med såpade grisar som huvudingrediens.
Minuten efter är Viggan återigen nära att reducera men målisen gör ännu en idioträddning och det känns ytterst tungt. För att dagen skulle bli helt förstörd så ökar Bele på till 4-0 i den 85:e. Nordine är sedan nära att sätta 4-1 men Gonne fick tag på bollen och gjorde processen kort.

Urvattnade, slagna och besvikna tågade de röda av planen och mången tung tanke sändes till de som inte var där de skulle ha varit denna dag. Må detta aldrig upprepas igen. En jättestor eloge till alla som gav allt denna dag och aldrig gav upp trots underläge hela tiden. Många fina individuella insatser denna dag där bl a Martin Brogren och Nisse Pasthy skall äras lite extra. Spelmässigt var vi det bättre laget och skapade chanserna men avslutningarna var inte de vi önskade. En normal dag på jobbet skulle vi ha vunnit denna match.