Täby IS - Viggbyholms IK 2-3 (2-1)
Måndag 21:a augusti 2006, kl 19.30 Tibblevallen

Efter en av de torraste somrarna på länge var det åter dags för det stora derbyt mellan reservlagen för Täby IS och Viggbyholms IK. Men skulle matchen bli av? Regntunga moln som släppt sin last över storstaden var på väg mot Tibblevallen och rapporter om skadegörelsen var skrämmande. Men match blev det sedan molnen hållit inne med sin last!

Viggan hade bestämt sig för att dra sig tillbaka och satsa på kontringar, något som så småningom skulle visa sig utslagsgivande. Täby IS tog snabbt kommandot och Viggan fick jaga boll över hela planen utan att få något uträttat. Inom fotboll finns inget förutsägbart och i matchens 18:e minut får Viggan ett friläge, där Gonzalo Maturana, helt ensam med målvakten, skjuter på målvakten, alternativt att målvakten räddar. Mycket av spelet tilldrar sig på mitten och Täby IS har total bollkontroll, men det hindrar inte att Viggan i den 21:a spelminuten tar ledningen efter ett inlägg av Daniel Breeze, som Jonas Malmgren nickar in: 0-1. Ingen kan väl påstå att detta var rättvist, men trots att Viggans spel var under all kritik så lyckades man ändå någorlunda leva upp till Veroneses taktik, trots att det var alltför stora luckor mellan lagdelarna.
Täby IS tar efter målet mer och mer över och lyckas helt rättvist kvittera redan i 25:e minuten efter en frispark. I den 31:a har man så återigen ett bra läge, vilket dock inte resulterar i något förrän minuten efter, då man efter diverse sjabbel i Vigganförsvaret får in 2-1 och man fruktar att detta var början på något som skulle kunna bli värre. Men detta mål blev istället en väckarklocka för Viggan, som nu började ta steg och vinna boll. Anton Larsson har ett fint läge i den 37:e, då han får på ett bra skott som måste boxas ut av målvakten i Täby IS.

Efter diverse taktiska rockader av Coach Veronese i halvtid, kom Viggan ut som ett nytt lag och kämpade sig in i matchen ordentligt. Ett intermezzo inträffar dock i den 48:e minuten, då den annars så förträfflige Diffen Thörnblom, halvt om halvt misslyckas med en utspark, som hamnar hos en Täbyspelare och som inte är sen att uttnyttja tillfället att försöka skjuta en direktlobb. Diffen hinner dock reagera och slänger sig i hela sin längd och lyckas rädda med fingertopparna. Fem minuter senare får Viggan straff som Oscar Sundström säkert sätter och plötsligt är det liv i matchen med ställningen 2-2. Viggan har nu mer tyngd i spelet och skall ha en stor eloge för att man till skillnad mot första halvlek kämpar intensivt om varje boll, vilket även leder till utdelning. I den 55:e minuten lägger Gonzo Maturana en frispark som efter diverse kalabalik i Täbyförsvaret når den ståtlige Jonas Malmgren, som återigen nickar i mål och denna gång blev det till ledning för Viggan, 2-3.
Vad gäller målvaktsinsatser, så är TIS-målvaktens ingripande i den 64:e värt ett omnämnande. Efter att ha direkträddat bollen med en fotparad så går bollen så hårt skruvad att den går bakåt/uppåt och nästan in i det egna bortre krysset. Det skulle ha blivit årets mål på Tibblevallen. Täbyspelarna verkade betydligt tröttare under den andra halvleken vilket gav Vigganspelarna större utrymme och i den 67:e är David Rundgren bra igenom dock utan att få nätkänning, något som inte heller Gonzo Maturana fick uppleva trots ett hårt slit utmed kortlinjen och invid målet minuten efter.
Den sista kvarten satsar dock Täby IS hårt på att kvittera och det är inte utan att det var ytterst nära flera gånger att man också lyckades med detta. Ett flertal, om än resultatlösa, hörnor satte dock skräck bland Viggansupportrarna och säkert också Vigganspelarna. Men trots ett par minuters tilläggstid så höll Viggan ut och bärgade tre viktiga poäng. Förra mötet på Hägernäs IP slutade 2-2 och då var det Viggan som var det lag som kände sig mest snuvade på poängen, medan denna gång det var Täby IS tur att få suga på det sura äpplet.