Viggbyholms IK - Akropolis IF 1-6 (0-2)
Måndag 28:a augusti 2006, kl 20.00 Hägernäs IP

Redan innan matchen mot Akropolis hade molnen hopat sig. Åtta trotsade mörkret och kom ner för att se Bilagan möta Odyssevs & Co. Bilagan hade för dagen mobiliserat både kvantitet och kvalitet vad gäller spelare. En av de bättre uppsättningarna under året, vilket var en förutsättning inför det väntade motståndet. Akropolis som spelar i toppen av div 3, har säkert ambitionen att få upp sitt B-lag i SR/2. Efter gårdagens match var säkert alla överens om att detta är det bästa B-lag (om man nu kan kalla det så) som Viggan någonsin mött, kanske med reservation för Hässelbys B-lag förra hösten, som även de tillhörde en kategori som hör hemma betydligt högre upp i systemet.

Innan matchen knappt hade börjat stod det 2-0 till gästerna och det var även bud på 3-0, trots att klockan bara hade hunnit bli 20.07. Diffen i mål var i det ögonblicket inte alltför imponerad av alla dem som befann sig framför honom. Skräcken lös i hela Vigganlägret och alla hade stått förstenade som pärlhöns när rävarna svepte förbi. Kungsfågelns IF hade just då varit ett namn lätt att ta till.
Efter diverse rockader lyckas MoDo till sist skapa ordning och reda i hönsgården och efter en kvart hade Bilagan lyckats komma in ordentligt i matchen, som nu stod och vägde trots 0-2 underläge. Då uppenbarar sig matchens fetaste chans och det är den från gårdagen nu världsberömde Gonzo Maturana, som erbjuds möjligheten att återigen nomineras till Matchens Hjälte eller liknande. Dessvärre satt symptomen kvar från söndagsmatchen och Gonne lyckas trots total ensamhet med målvakten skjuta utanför, vilket i sig var en bedrift. Enligt säkra källor låg Gonzo sömnlös senare på natten. I övrigt finns inte mycket att notera annat än att Viggan spelade utomordentligt bra, utan att för den skull skämma bort oss åskådare med feta chanser, vilket i och för sig inte heller Akropolis gjorde.

Ännu en sömnlös person ur galleriet var Pinky Niklasson, som i den 52:a, efter en hörna, lyckas förlänga sin stortå medelst en glidare på backen, vilket dessvärre bara resulterade i att bollen snuddade vid stolpens utsida. Närmare än så är svårt att komma, om man nu inte jämför med Gonzo. Fyra minuter senare befinner sig Max ute på en Expedition Robinson och kommer i skottläge, men målisen boxar ut det hårda skottet, dock inte bättre än att det resulterar i en kontring, som i sin tur ger utdelning och det stod plötsligt och oväntat 0-3. Om man inte såg några gamar bland molnen, så gick det emellertid att urskilja några gamnackar bland gräset.
Trots denna olycksaliga vändning är Viggan ännu på tå och i den 59:e lägger Melker en perfekt frispark, som så när går in på direkten. De som stod bredvid väntade sig nog också att detta skulle ske, särskilt Dragan Larsson som blev åsyna vittne till att bollen gick mellan honom och stolpen. Näe, flyt var det inte frågan om denna kväll och även om Täby IS i matchen innan hade förlorat med 7-1 mot detta Akropolis, så ville man ändå behålla lite av sin värdighet i de röda tröjorna. Men se, det var svårt det, ty i den 62:a kom 0-4, i den 66:e kom 0-5 och som sista spik i kistan kom 0-5 i den 73:e minuten. Då var det inte roligt.
Trots diverse skavsår från gamnackarna, så gav Viggan dock aldrig upp och kunde till sist fräscha till siffrorna i slutsekunderna genom en straff, som Melker slår in otagbart, vilket gav det föga smickrande slutresultatet 1-6.

Låt oss ta med minnet från den sista halvtimmen från första halvlek som var riktigt bra och som vi kan vara stolta över. Resten är sånt som händer, i vilket fall om man möter ett lag med betydligt större tröjnummer. Det är bara att böja nacken och gratulera ett mycket spelskickligt motståndarlag. Nu får vi ladda om till på måndag då vi möter Huvudsta och GLÖM INTE att vi bara fick 2-1 mot dom hemma på Hägernäs IP.

Gula Örnen

PS. P.g.a. höstens intågande och mörker var det för mörkt för att kunna fotografera några matchbilder.


Laguppställning
Tomas Thörnblom
David Erlandsson
Christoffer Österwall
Nils Pasthy
Jonas Malmgren
Jonas Fonseca
Joachim Thunström
Gonzalo Maturana
David Rundgren
Daniel Breeze
Krister Jansson
Daniel Melki
Daniel Niklasson
Max Stjernfelt
Anton Larsson

Målgörare
Daniel Melki

Gula kort
-

Röda Kort
-

Domare
Olof Lindberg

Matchens Viking
Daniel Breeze

Bild 5

Publik
8 personer