Huvudsta - Viggbyholms IK 3-1 (2-1)
Söndag 3:e september 2006, kl 16.00 Skytteholms IP

Skytteholms IP!!! Under de senaste 8 åren har Viggan endast tagit poäng på denna konstgräsplan tack vare en w/o mot Hagalund häromåret, så förhoppningar om att ta poäng denna dag var små. Huvudsta hade inför dagens match endast vunnit en enda gång och hade sålunda 11 förluster i bagaget. Totalt hade man alltså skramlat ihop ynka tre poäng. Bilagan ställde upp med ett mycket namnkunnigt lag som inte skämdes för sig. Huvudsta hade å sin sida lyckats trumma ihop det bästa lag man ställt på fötter denna säsong. Vädermässigt var det nog mången som undrade om det skulle bli match av, sedan det under första halvan av dagen hade vräkt ner. Men till matchstart kom solen, även om molnen höll sig över Viggans huvuden.

Redan i den nionde minuten hade Viggan målkänning och det var ytterst nära att man efter en hörna lyckades få in bollen. Men mörka moln var i omlopp och i den 12:e petar Huvudsta in 1-0 i maskorna, sedan man tillåtits att husera i något som närmast måste betecknas som en hönsgård. Det såg närmast pinsamt enkelt ut, särskilt som kommunikationerna inte fungerade alls. Samma hönsgård var platsen för Huvudstas andra mål som kom i den 26:e. En hörna på vilken man huvudlöst tillät Huvudsta att åtminstone få tre försök att pricka rätt, vilket man till sist även kunde, 2-0. Som om inte detta var nog så tvingas Diffen i den 34:e göra en kvalificerad räddning i ett mycket giftigt läge. Trots att det okulärt såg ut som Viggan var det bättre laget, även om man på långt när inte nådde upp till den nivå som man förväntat sig, så hade man hittills i matchen inte skapat några direkta farligheter, med undantag av Senkans skott tätt utanför efter en hörna i den 35:e. Detta följdes dock av två feta Gonzochanser i den 40:e och minuten efter. I det första läget spelar Senkan in och Gonzo är bra nära att näta. Värre är det i det andra försöket när Gonzo i ett fritt läge drar bollen över målet, när alla trodde att det skulle bli reducering. Huvudsta hade inte många lägen, men antingen gjorde man mål, eller så missade man hårfint som exempelvis i den 43:e då man missar ett friläge. Så äntligen kommer utdelningen för Viggan och Gonzo. Det är i den 45:e, sedan Tuna perfekt skickat bollen till Gonzo, som nickar in 2-1 vilket var psykologiskt väldigt vältajmat. Minuten efter nickar Huvudsta utanför tomt mål, vilket lite skildrar matchkaraktären. Viggan var det till synes bättre laget, men var emellanåt som ett såll bakåt, samtidigt som man var impotenta framåt.

Andra halvlek var också ganska segt och det kändes ibland som hela laget hade varit på kräftskiva dagen innan. Dock lyckas Åskan lira fram Tuna i den 55:e, som får på ett bra skott som räddas till hörna. Tio minuter senare är Viggan endast millimeter från att kvittera men icke. Viggans i särklass fetaste chans uppkommer i den 72:a, då Senkan slår ett delikatesspass till Gonzo, som i fritt läge försöker att bredsida in bollen i öppet mål, men den tar i stolpen och ut. Publiken led nästan mer än Gonzo då det verkade stört omöjligt att förändra resultatet. Trots att förhoppningar hela tiden fanns, så grusades dessa grymt då nästan hela Vigganlaget låg och tryckte på i Huvudstas försvarområde. En föga välspelad passning friställer en Huvudstaspelare som enkelt sätter in 3-1 och där dog drömmen om att förändra statistiken på Skytteholms IP.

Man sliter sitt hår när så många bra spelare inte tillsammans kan prestera bättre spel än vad som erbjöds denna dag. Det är aldrig kul att släppa poäng till ett jumbolag, som ibland knappt fått ihop lag, även om dom lyckats överhövan denna dag. Fanns viljan saknades förmågan och när förmågan väl fanns så ville det sig inte ändå. Nu väntar en tuff fight mot FC Järfälla nästa måndag och vi får hoppas att det blir ett bättre och framförallt effektivare spel då, det kommer att behövas. Tyvärr går det inte att utse någon Matchens Viking denna dag, då ingen höjde sig över mängden.

Gula Örnen


Bild 1 Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9

Laguppställning
Tomas Thörnblom
Nils Pasthy
Jonas Fonseca
Joachim Thunström
Gonzalo Maturana
David Rundgren
Daniel Breeze
Krister Jansson
Daniel Niklasson
Mikael Sundin
Daniel Senkal
Oscar Sundström

Målgörare
Gonzalo Maturana

Gula kort
-

Röda Kort
-

Domare
Ali Soltanbeik

Matchens Viking
ingen

Bild 5

Publik
6 personer