Viggbyholms IK - Bromstens IK 0-2 (0-1)
Tisdag 5:e september 2006, kl 20.00 Hägernäs IP

Kräftgångssäsongen håller i sig. I den uppskjutna matchen mot Bromstens IK skulle Viggan ta chansen och ta poäng och lyfta sig ur den ohälsosamma bottenstriden. Dessvärre saknade Viggan i dagens uppställning backradarparet Kalle Olsson, förkyld, och Patrick Öberg, skadad/avstängd, samt Daniel Senkal, även han avstängd. Tre viktiga nyckelspelare som hade behövts denna dag. Trots frånvaron av dessa, gjorde ersättarna en mycket gedigen insats utan någon som helst anmärkning. Bromstens framfart under hösten, som gett resultat i tabellen, ingav dock respekt och när slutsignalen väl gått så var facit på resultattavlan obarmhärtigt 0-2. Trots detta gjorde Viggan en riktig kämpainsats insats och endast ribban och diverse otur skiljde utgången från att bli poänggivande. Positiv överraskning var dock att så många hade hittat ner till matchen trots att den var oaffischerad.

Viggan inleder matchen förtroendegivande och har bra grepp om matchen under den första kvarten, där Kalle Stenbergs stenhårda skott kunde fått ett betydligt bättre öde, än att hamna i kryssvirket efter 9 minuters spel. I den 14:e är Robban Senkal så när framme på en delikatesspassning, men det skiljde några centimeter för att kunna få en tå på den bollen. Trots att spelet känns stabilt, så inträffar det som inte får hända i den 16:e minuten. Efter ett inkast nere på vår vänstra planhalva, går bollen in i centrum utanför straffområdet, där en av Bromstensspelarna får på en bra träff och bollen passerar ett knappt tjugotal spelare och smiter in i Säffles högra hörn. 0-1 kändes ganska snopet då. Fyra minuter senare tvingas Säffle Johansson till en djärv utrusning och kniper bollen framför en ensam, framrusande Bromstensspelare. I den 22:a får Robban på ett hyggligt skott som målvakten räddar liggande och måste ge retur, dock utan att någon höll sig framme. I den 40:e drar Holsten av ett skott som såg ut att gå in i bortre gaveln, men till publikens stora besvikelse, gick det utanför.

Andra halvlek öppnar Holsten med att i 50:e minuten få två frilägen med målvakten, sedan han alert från en släpande position hade fångat upp bollen från backarna, men där första skottet tar mitt på målvakten och returen likaså. Minuten efter skjuter Bromsten en frispark i Säffles ribba och ut. Två minuter senare tvingas Säffle sträcka på sig och tippa ett skott till hörna, vilken blev resultatlös. Matchen bjöd på en hel del spänning och böljade fram och åter. En av matchens fetaste chanser uppenbarar sig i den 56:e minuten, då Robban Senkal kommer helt fri, men målvakten lyckas tippa det hårda skottet till hörna. Många upplevde nog den situationen som direkt matchavgörande. Ett mål där och Viggan hade kunnat mala på av bara farten. Minuten efter har Viggan ett mönsteranfall där bollen går som på ett snöre. Anfallet avslutas med ett skott från Kennie Roswall, som dessvärre inte blev så hårt som han hoppats på, varför målvakten kunde ta det. I den 66:e minuten får Holsten ett bra pass som han nickar just utanför och alla sitter nu bara och väntar på att kvitteringsmålet skall komma. Bromsten sticker dock upp då och då och vid ett sådant tillfälle i den 20:e minuten, lyckas man skapa en mycket giftig målchans, som en av Viggans backar dock lyckas rädda på mållinjen. Robban lyckades denna kväll lägga in ett flertal kvalificerade passningar framför mål, som skulle kunnat ha gett utdelning med lite tur. Ett sådant tillfälle uppenbarar sig i den 70:e, då Holsten i ett mycket fint läge just framför mål ramlar (fälls?) precis i skottögonblicket, mycket närmare än så kan man inte komma för att göra mål. Ännu närmare att göra mål var Martin Brogren i den 76.e minuten, då han får på en kanonträff som tippas i ribban och till hörna. Den blir mycket farlig och leder till ytterligare en hörna, där Gustaf Grauers nickar just utanför. Mycket talar för att Viggan snart skall kvittera och när Robban sliter sig igenom Bromstensförsvaret i den 90:e minuten håller alla andan, men Robban får bollen på knät och tappar kontrollen. Viggan satsar nu allt framåt och på följande kontring slår Bromsten in 0-2 på tilläggstid, vilket kändes ganska kymigt.

En mycket tung förlust i en mycket viktig match, där det kändes extra tungt att tappa poäng efter en genomgående härlig inställning hos samtliga Vigganspelare och där endast oturen hindrade oss från att få med oss poäng.

PS. På grund av allmänt mörker och det dåliga ljuset så blir det inga matchbilder denna gång.