Viggbyholms IK - IFK Österåker 2-4 (1-3)
Måndag 18:e september 2006, kl 20.00 Hägernäs IP

Förra gången vi mötte Österåker så led vi av manskapsbrist när vi förlorade med 0-3. Då var vi utan avbytare och fick avsluta matchen med ett antal krampanfall. Denna gång var situationen en helt annan. Fullt manskap och MoDo fick t o m tacka nej till flera erbjudanden från villiga spelare då det redan var fullt. Vi ställde upp med ett riktigt bra lag, utan några extraordinära förstärkningar från A-laget. Österåker kom denna gång med ett ännu vassare lag än sist, förstärkt med några A-lagsspelare, bl a Henrik Zacco. Trots hot om vedergällning gav Zacco ingen pardon åt sina gamla polare.

Knappt hade matchen börjat, då Zacco i sedvanlig stil accelererade fram på vänsterkanten och sköt ett stenhårt skott i Diffens burgavel, samtidigt som hans heltejpade vänsterfotsbandage åkte av i skottögonblicket. Viggan ville inte vara sämre och redan i den andra matchminuten så skjuter Nordine Baraka stenhårt på målvakten och från ganska långt håll prickskjuter sedan Thunström in 1-0 på returen. Efter den första urladdningen från Österåker före Vigganmålet, så kom Viggan ordentligt in i matchen och hade ett flertal farliga hörnor. Dessvärre kommer kvitteringen i den 27:e då Zacco skjuter så att det olyckligt tar på Nisses ben och ställer Diffen, 1-1. Endast fem minuter senare (32:a) så skall Diffen göra en utspark, som inte räknas till de bättre denna dag, för låg och för kort, vilken tar på Krisses stödben varvid denne tvingas se bollen studsa till en Österåkrare som pinsamt enkelt får rulla in 1-2. Ett helt onödigt mål tyckte i vilket fall folket på läktaren. I den 40:e uppstår en synnerligen pinsam situation i backlinjen, då det från läktaren såg ut som det vore avblåst, enär alla stod som förstenade och tittade på varandra, medan Österåker fortsatte att spela och gjorde det så elegant att Zacco kunde rulla in 1-3 i tomt mål, medan alla Vigganspelarna fortfarande stod och undrade vad som hade hänt. Ytterligare ett helt onödigt baklängesmål alltså.

Viggan chockstartar andra halvlek och tillskansar sig ett par farliga hörnor redan efter bara några minuter. I den 50:e har man så ett riktigt farligt läge och alla väntar nu på en reducering. Viggan dominerar under den första kvarten och skapar flera chanser och Österåker tvingas försvara sig med alla medel. I den 72:a har Gonzo så när möjligheten att göra mål, men målisen tar bollen precis vid fötterna på Gonzo. I den 77:e lyckas Viggan äntligen få till det och från långt håll kan Thunström återigen göra mål genom att prickskjuta in 2-3. Fem minuter senare tvingas Diffen sträcka på sig och göra en liten TV-räddning på en frispark. Tyvärr mojnade det friska spel som Viggan haft under större delen av matchen på slutet och detta var något som Österåker kvickt utnyttjade och kunde göra 2-4 efter ett synnerligen tamt försvarsspel i den 84:e minuten.

Sammanfattningsvis måste man säga att detta måste ha varit den mest spännande och underhållande matchen i år och det var synd att Viggan inte lyckades få in fler mål, då matchen var ganska jämn, även om Österåker tog över helt i slutet av matchen. Mycket kul att se en härlig inställning från alla och det var extra kul för Tuna att han fick utdelning för allt sitt slit under matchen.