Hässelby SK - Viggbyholms IK 1-1 (0-0)
Fredag 22:a september 2006, kl 20.00 Hässelby Gårds BP

Förutsättningarna inför kvällens drabbning på konstgräset i Hässelby, var av blandad art. På minussidan kunde man konstatera att laget stod utan Coach MoDo, men å andra sidan var det för kvällen en bra uppslutning i leden. Två chippar, från de egna leden hade lånats in, Tobias och Johan. Totalt var man en 15 man stark trupp.

Då Bilagan har gått minst sagt en knackig höst till mötes, med bara en vinst (mot Tis med 3-2), förväntade man sig inga direkta stordåd. Förra året lagen möttes på konstgräset, förlorade Viggan med hela 6-0. Det fanns alltså all anledning att bäsa inför matchen. Här följer en kortare sammanfattning av matchen. Då Gula Örnen för kvällen hade landat, lades det skriftliga uppdraget på Krutov.

Första halvlek kännetecknades av att Viggan föll lite väl långt i vissa lägen, men laget stod pall för Hässelbys påtryckningar. Hässelby hade mest boll, men Viggan som för en gångs skulle spelade som ett lag bet ifrån. Borta laget skapade också en del chanser. Lill-Danne hade några försök på "Stängsel-träff", något som han lyckades med. Krutov drog av en rökare som touchade överdelen på ribbans sammansvetsning med den övriga målställningen. Gonne hade en giftig frispark som snyggt tog sig över muren, som tyvärr skruvade sig ur den offentliga sektorn. Gonne berättade sedan att han inte har haft en lyckad säsong med sina skor.

Hässelby saknade inte chanser. Diffen fick plocka lite höjdbollar, rump-rädda och skrika "Ta bort!" Svettigaste chansen för hemmalaget kom då Krutov lyckades agera kon, men Kapten Nizze kom till undsättning och skrev om friläget till endast ett "läge". När det gäller avdelningen för gula kort, gjorde Krutov ingen besviken efter sin hockeytackling på nr 10 i Hässelby. Lill-Daniel, som har helårspremerunation på kort lyckades också även denna kväll införskaffa sig ett.

Micke Sundin tog tag i taktpinnen i paus (ålder före skönhet?). Denna allmänna uppfattningen var att laget sjunk för djupt. Anledningen till detta var att Hässelby flyttade upp sin mittback. Tanken var att hålla upp laget bättre. Andra halvlek rivstartade efter 15 minuter med att Danilo gör en "Ljungberg löpning" och får en perfekt passning från Lill-Daniel. Resultatet fick vi innan bollen gick i mål. "JAAA", skrek Danne och sen skrevs det 0-1. Därefter ökade trycket mot Diffen i målet. Nu fick fler Guldstjärnor delas ut. Zeke, Melki, Nizze, Rundgren och Krutov, som turades om i försvaret, stod för en mycket stabil insats. Zeke fungerade perfekt som bromskloss i mitten. Han nickade bort ett flertal bollar. Den svettigaste räddningen klarade han av genom att täcka ett skott med foten. Diffen bidrog också i försvaret genom att stå rätt på en mycket farlig nick.

En stor eloge ska också delas ut till juniorerna som var med. De höll i bollen väl och visade verkligen att återväxten i Viggan snart är här på allvar. De kommer säkert vara med igen. Kul! Det största jobbet gjorde dock våran Danilo. Äntligen fick han komma till rätta med sin spelstil. "Frimärket på mitten". Han låg tät hela tiden och fick kröna kvällen med att göra ett mål. Tack för att vi äntligen fick se den riktige Danilo igen.

Kvitteringen kom till slut, med endast någon minut kvar. Inte helt oväntat då detta är säsongens tema i klubben. Viggan yrkade på en frispark i läget innan, men den annars mycket duktige domaren lät sig inte påverkas av Zekes smärtor i straffområdet. När röken skingrats kunde Hässelby trycka in en stänkare otagbart för Diffen.

Det som nog var roligast var stämningen i omklädningsrummet efter matchen. Alla var väldigt nöjda med den gedigna insatsen som laget hade gjort. Alla gav järnet. Kontraktet är klart och en seger mot Bromsten hemma i sista matchen för säsongen skulle sitta fint, på en annars ganska Hawaii-betonad säsong.