Viggbyholms IK - Bromstens IK 1-3 (0-1)
Måndag 2:a oktober 2006, kl 20.00 Hägernäs IP

Efter en avslutande förlust med 1-3 hemma mot Bromsten en måndagskväll, känns det lite sådär att skriva ett referat baserat på Gula Örnens anteckningar. Innan matchen kunde Viggan skaffa sig ett litet övertag, då Bromsten blev tvungna att byta omklädningsrum. Trean byttes mot tvåan då det visade sig att ett antal Bananflugor skrämde gästerna.

MoDo som gärna ville ha en seger i sista matchen, startade offensivt med 4-3-3. Forwardstrion, med den ettrige Houlst, finurlige Gonne och rivjärnet Billberg, slet bra och skapade flera chanser under den första halvleken. Dessvärre var det Bromsten som började bäst och hade bud på 1, 2, 3 och kanske fyra baljor inom loppet av en kvart. Därför var det skönt när Billberg stack emellan och skapade en hörna i den 17:e minuten. Bromsten backade hem med hela laget på Viggans hörnor vilket gav Viggan ett extra övertag på "andrabollarna". Detta var dock något som aldrig kom att utnyttjas. I den 20:e minuten får Pinky ett sk "bra läge", men halvt chockad av gratischansen från målvakten, får han se bollen smita utanför stolpen. I den 32:a får Houlst matchens första kort. Bromsten får sista ordet i den första halvlekens 36:e minut. Skottet uppmättes till en "fjösare", men det räckte för att överlista Diffen, då han halkar men bjuder iofs på ett paradnummer från "Fame" eller möljligtvis "Flash Dance". Har ni frågor kring detta, får ni fråga "Maniac-Houlst".

I den 60:e minuten bromsar Krutov upp en motståndare så pass att domaren visar upp ett stycke pålägg. Gladare miner blir det två minuter senare då "Chipet" i "Chip & Dip", Tobbe, assisterar Gonne. Gonne hinner först på en djupledare och behärskat föser han in ett vänsterskott mitt i mål. Målvakten hjälpte också till genom att agera "Vänsterback-på-hörna", dvs ta första stolpen. 1-1 och det fanns hopp till poäng.

I den 70:e och 71:a minuten har Gonne två lägen. Det första går skottet rakt på och det andra nickas rakt på målvakten. Det bjöds även på ett rött kort nere på Hägernäs IP denna afton. I den 78:e minuten, i andra akten, får Bromsten en hörna som Diffen boxar bort. Krutov skriker "Domar´n", då han anser att Diffen blev trängd. Följande sker: Krutov får gult för att han skrek "Domar´n"!!! När domaren ser att Krutov redan har ett kort, ber han om ursäkt och menar att personen i fråga inte skulle ha fått ett kort eftersom han redan hade ett (han ansåg väl att förseelsen inte var så grov). Tyvärr för Krutov, hade domaren redan viftat med leken, så det var bara att lämna planen. I den 83:e går luften ur då Bromsten gör 1-2 och i den 85:e dras ridån igen för gått med 1-3. Förlust med 1-3. Inställningen var det dock inget fel på. Zeke visade stor pondus denna match genom att agera "riktigt jobbig försvarare". Välförtjänt vald till "Matchens Viking"!

Kvällens comeback stod J.Pasthy för. Nu ser vi fram emot nästa säsong då "Barilla-boys" är 100%, "Al-dente"!

Krutov

PS. Kvällsmatch = inga matchbilder.


Laguppställning
Tomas Thörnblom
David Erlandsson
Daniel Niklasson
Jonas Fonseca
David Rundgren
Nils Pasthy
Daniel Breeze
Johan Gardner
Peter Billberg
Mikael Houlst
Gonzalo Maturana
Jonas Pasthy
Tobias Svensson
Mikael Sundin
Krister Jansson

Målgörare
Gonzalo Maturana

(se skytteligan)

Gula kort
Gonzalo Maturana
Mikael Houlst

Röda Kort
David Erlandsson (2 gula)

Domare
Senad Begic

Matchens Viking
Jonas Fonseca

Bild 5

Publik
9 personer