Bele Barkarby FF - Viggbyholms IK 4-2 (2-2)
Söndag 29:e april 2007, kl 18.00 på Järfällavallen

Innan vi går in på själva matchen, så bör vi direkt komma med en bortförklaring, som har att göra med en viss förbannelse som verkar vila över denna konstgräsplan där matchen utspelades. Aldrig, vare sig under 1900-talet eller nu 2000-talet, har Viggan fått med sig en poäng från denna plan och det gäller såväl A-laget som B-laget. (Lobergs kommentar: Innan J-vallen fick konstgräs vann vi med A-laget senast den 30 aug. 1997 mot Kvarnbacken med 4-0). Många voro utvalda och kallade, men få kunde uppenbarligen komma, så här dagen innan Valpurgisnacht, och av de som kommo voro en och annan icke heller helt alert.

Det var kallt och blåsigt och det var kl 18.00 en söndagskväll, något som tydligen varken lockade publik eller spelare. Matchinledningen såg väl kanske inte helt oäven ut, men redan efter 8 minuter får Diffen kapitulera sedan Viggans raka backlinje inte lyckats bli tillräckligt flexibel i tillbakajobbet. Detta får till påföljd att Diffen lämnades helt ensam därbak, vilket i sin tur medförde 0-1, på ett till synes billigt tillvägagångssätt, även om Diffen må hållas helt oskyldig till målet. Mycket tveksamt backarbete således.
Två minuter senare åker mungiporna upp sedan Henrik Zacco, förmodligen med uppbringandet av sina sista krafter, lyckas spela fram Mikael Houlst som öppnade sin medhavda ketchupflaska och kunde stänka in 1-1 (se bild). I den 15:e minuten kunde sedan Houlsten öka på sin målskörd, vilket innebar 2-1 till Viggan, efter att ha blivit framspelad av Lillpastan. Men en kvittering låg nära till hands minuten efter, då Diffen tvingas till en giftig enmansräddning, sedan han ånyo lämnats ensam därbak (se bild).
Efter 25 minuters spel erhåller Zacco och Houlst varsitt gult kort, med några minuters mellanrum, sedan de uppträtt lite bryskt mot ungdomarna i Bele Barkarby. Trots detta hårdföra spel är Bele Barkarby alltför ettriga för att de skall kännas komfortabelt på läktaren, en känsla som också förstärks i den 30:e minuten, då Bele Barkarby på en hörna får ett mål underkänt pga offside. Sista 20 minuterna tar Bele Barkarby över kommandot och ett kvitteringsmål kommer också som på posten i 35:e minuten, även om de flesta Vigganspelarna stelnade till då de trodde domaren skulle blåsa för offside, 2-2. Då kan det inte ha varit roligt att vara målvakt och det var sannerligen inte roligt att se på från läktaren. Mycket tamt backspel igen.

I andra halvlek startade dock Viggan med ett helt annat go, något som dessvärre lite oväntat medförde att Bele Barkarby tog ledningen i den 52:a minuten, efter yttterligare ett något tveksamt agerande där bak hos Viggan. Bra snopet för Viggan blev det målet. Dessvärre skulle halvleken avslutas i moll också, sedan ytterligare ett billigt mål rullades in i Viggans bur vilket fastställde slutresultatet till 2-4 och ånyo fick vi lämna planen utan poäng. Trots vissa frenetiska försök i andra halvlek att räta upp matchen, måste dock denna match tillhöra en av de mer mediokra insatserna i Bilagans moderna historia. Bot och bättring anmodas till nästa match!