Viggbyholms IK - Järfälla FC 3-9 (1-4)
Måndag 7:e maj 2007, kl 20.00 på Hägernäs IP

Redan på förhand kunde denna match tyckas vara avgjord om man såg till de senaste årens statistik mot Järfälla. Dagens match skulle inte bli något undantag.

Ganska snart skulle det stå klart att denna match skulle sluta i utklassningssiffror. Nästan direkt på avspark får Goran en tryckare på revbenen, men reser sig och kan redan efter 3 minuter ge Viggan en kanonstart på matchen. 1-0, efter förarbete av Peder, där Goran sedan på volley kan lägga in bollen i nät. Här skulle det kännas ganska bra att avsluta hela referatet, men dessvärre måste vi nu pliktskyldigt redovisa de 7!!! raka Järfälla-målen som forcerades in i ett rasande tempo.
Vi nämner inte Järfällas kvitteringschans i den 5:e minuten, där tre stycken spelare inte kan komma överens om vem som skulle missa det öppna målet efter en frispark. Till slut tog någon ansvaret och sköt över. I 16:e minuten. Gylfen gör självmål, efter ett 2 mot 1 läge, där Gylfen styr in passet i eget mål. 1-2 kommer efter ett "offside-friläge", där Diffen rundas och målet lämnas tomt. Detta skedde i den 24:e minuten. 1-3 kommer några minuter senare, efter att nr 4 i Järfälla klackat! in bollen i målet direkt på en frispark. Klassmål och moralen sjönk allt djupare hos de röda. I 44:e minuten. Järfälla ångar på och kan efter ett fint kombinationsspel, som avslutas med ett väggspel, lägga in fyran bakom Diffen. I den 45:e får dock Viggan chansen till kontakt, då Grauers passar fram Peder som kommer fri, i ett centralt läge. Han skjuter dock utanför, till de sex i publikens, stora förtret.

I pausen uppdagas det att Järfälla valde att hoppa över ett träningspass och istället skickade 10 st A-lags spelare (div 3) till Hägernäs IP. Detta kändes knappast som Fair Play, men det hindrade inte Järfälla från att göra ytterligare fem mål i halvlek nr 2.
I 54:e minuten. Coach Per har skickats in i det bakersta ledet framför Diffen och får för sig att dribbla på mållinjen, efter en tilltrasslad hörna. Det belönas med en avdribbling, samt 1-5. Vi nämner inte heller att Gylfen räddar på mållinjen efter en chip, i den 57:e minuten. Diffen som förmodligen ruttnat på både det egna och det andra laget, väljer att byta klubb under några minuter. I 58:e minuten. Diffen gör en riktig GAIS:are och rensar till en Järfällare som kommer fri och lägger in 1-6. Smörpass! I 74:e minuten. Diffen glömmer tyvärr att byta klubbmärke och tvingas därför till att göra ytterligare en GAIS:are, dvs en pass i gapet som föranleder 1-7.
"Nu kör vi!!!" skriker Antona från båset efter det att Gurra, Oscar och Gonne bjudit på en riktig show. Gurra slår en för lång boll i djupet i den 73:e minuten, som dock Oscar hinner upp. Gonne störtar på första stolpen och kan nästan rättvist nicka in 2-7 i det första krysset. Riktig pärla! I den 75:e replikerar Järfälla blixtsnabbt med att göra 2-8 på ett friläge och 2-9 kommer som ett brev på posten tre minuter senare. Denna gång var det en frispark som mycket elegant dalade in direkt i det bortre hörnet. Viggan får dock sista ordet genom Gurrra G. På straff, när endast två minuter återstår, skapar Viggan lite nerv i matchen, dels genom att straffen fick gå om, men också för att nu stod det endast 3-9. Det man dock var nervös för, var om Järfälla skulle lyckas göra 10 mål.

Gonne får Vikingen för målet. Annars ska Gurra ha en stor eloge för att Viggan äntligen gjorde mål på straff.