Ass.Rinkeby IF - Viggbyholms IK 5-0 (1-0)
Söndag 17:e juni 2007, kl 16.00 på Ärvinge BP

Som så många gånger tidigare voro många kallade men få kunde komma, ett helt nytt fenomen i Viggan, som satt den fordom så stolta Bilagan i ett synnerligen prekärt läge. Nu behövs ett helt nytt tänk hos samtliga, om vi skall kunna vända skutan på rätt köl. Det går inte att vinna matcher när plötsligt fyra man som kallats lämnar återbud: Mikael Houlst, Patrick Öberg, Anton Larsson och Markus Fällman. Oavsett om det beror på sjukdom eller av annan orsak så är det omöjligt att vinna matcher med för lite folk och för lite tid att kalla in nya. Med bara en avbytare så tvingades såväl Robban Veronese som Per Magnusson att spela en stor del av matchen, något som dom knappast hade räknat med.

Då Assyriska ställde upp med ett rent B-lag så hade vi kanske kunnat plocka poäng enligt Arvid, som var med, då vi höll spelet väl uppe tills krafterna tröt i slutet av matchen, då även målen började rulla in. Tre mål på tre minuter, sedan de tappra 12 legat under med endast 1-0 i halvlek. Enligt Arvid som höll koll på det hela, spelade vi uppenbarligen mycket bra i defensiven och målen som kom var långskott, som tydligen Fredrik inte hade någon chans på.

Med tanke på den laguppställning som fanns att tillgå, så blev spelsystemet 4-5-1 under första halvlek och med endast 0-1 i baken i halvlek, så hade möjligheterna uppenbarligen funnits att kunnat plocka poäng - om det bara funnits någon längst fram som kunnat springa sönder dem, rapporterar Arvid från lagledarbänken, där även Roger Lövgren satt.

Både Viggan och Assyriska Rinkeby skapade chanser under matchen och enligt Arvid så är den mest minnesvärda chansen för Viggan när Nisse gör en långlöpning på vänsterkanten dock utan att det resulterar i något mål. Ännu närmare kom dock Tobbe som fick en ren ribbträff i den andra. Viggans Viking blev Nils Pasthy medan Assyriska Rinkebys bäste spelare ironiskt nog var Viggans tidigare spelare Daniel Senkal.