Viggbyholms IK - Ass.Rinkeby IF 0-4 (0-1)
Måndag 6:e augusti 2007, kl 20.00 på Hägernäs IP

Måndagskvällen den 6 augusti såg ut att bli en kanonkväll för fotboll, när den för dagen välförstärkt upplagan av Bilagan sprang ut på planen, ackompanjerade av solens kvardröjande varma strålar som svepte in Hägernäs IP i ett ljushav. Alla som var med förra gången vi mötte Assyriska Rinkeby berättade om att de andra kommit med ett rent B-lag och hade vi bara haft en avbytare, ja då så skulle vi ha vunnit, fast nu förlorade vi ändå med 5-0, på lika många långskott. Det var då det. Kvällens upplaga av Bilagan var som sagt ordentligt armerad med ett antal lirare från A-lagan. Vid en snabb okulär besiktning fann man att mången i de långrandiga motståndartröjorna såg väl så stabila ut och frågan var om de skulle orka fram och tillbaka över planen.

Men när matchen väl börjat visade det sig att inte alla var så stabila om midjan, utan flertalet visade sig ha mer spring i benen än vad någon skulle kunna ha anat. Trots den stabila uppställningen i det röda lägret, var det de randiga som snabbt tog kommandot och skapade en del oreda i de röda leden, dock utan att det för den skull uppstod några direkta farligheter. Vid ett sådant tillfälle då alla trodde faran var över, så brann ett skott av, som tog i stolpens insida och in i den andra gaveln och gästerna hade tagit ledningen med 1-0 i den 24:e minuten. Ganska snopet måste man säga.

Viggan hämtade sig dock snabbt och tog mer och mer över spelet och i den 35:e driver Zacco över hela planen, för att i slutskedet spela fram Houlsten, som just i skottögonblicket fick lite krångel med växellådan, men mycket närmare än så att göra mål är svårt att komma. I den 42:a lägger Putte en hörna, som Rulle Rundgren lägger en direktrökare på som går strax över, men ett helfett läge var det. Två minuter senare lägger Pecheo av en stänkare som var värd ett bättre öde än att gå just utanför. Rinkeby hade börjat bäst men Viggan hade tagit över mer och mer och i slutet på halvleken var det mest fråga om när kvitteringsmålet skulle komma.

Till den andra halvleken klev några av armeringsjärnen i det röda laget av planen och det var något som de långrandiga snabbt utnyttjade och redan i den 54:e rinner man igenom i ett friläge och skjuter utanför, vilket i sig var skickligt. Ordern från Rinkebys ledning var att skjuta lågt nere vid hörnen, något som Pelle Coach uppenbarligen ogillade.

I den 56:e spelar Zacco fram Houlsten som är helt ren och lägger av en direktrökare som dessvärre räddas till hörna. Rinkeby börjar nu ta över mer och mer och det ligger närmare till hands med 0-2 än 1-1. I den 57:e exempelvis, kan Rinkeby rinna igenom igen, men Pelle Coach lyckas till sist få tag i den såpade bollen. Tre minuter senare tvingas Pelle till ytterligare en bra räddning och nu hänger det något i luften. Så i den 64:e kan Viggan inte stå emot längre, sedan det varit totalt omöjligt att rensa bort bollen trots flertaliga försök: 0-2. Fyra minuter senare rullas 0-3 in, sedan motståndarna trasslat sig igenom Vigganförsvaret.

I den 70:e minuten är Zacco millimeter från att hinna före målisen men icke, något som upprepas två minuter senare och det verkar nu som Viggan fått lite mer krut i dojorna ett tag, men när Ass. Rinkeby ånyo rinner igenom hela det röda försvaret och rullar in 0-4 ville nog de flesta gå hem. När matchen hade börjat, räknades hela 43 huvuden in runt planen som kommit för att beskåda tillställningen, där mången kom västerifrån. Men när matchen började lida mot sitt slut satt endast 4 personer kvar, resten hade blivit uppätna av mygg eller flytt in i sina medhavda bilar på parkeringen.

Viggan gjorde sitt yttersta för att putsa till siffrorna, men det var svårt att forcera den stabila backlinjen. I den 89:e missar exempelvis Anton Larsson en bredsida som definitivt gett 1-4, men det ville sig inte. Det gjorde det inte heller i den 90:e, då Zacco har en jättechans men nickar på målisen. Sönderbiten av mygg fick man ganska nedslagen se Bilagan åka på ännu ett bakslag mot de randiga zebrorna från Rinkeby med omnejd. Men första halvleken var understundom riktigt bra. Nu är det bara att spotta i dojorna och ta nya tag, för nu kommer matcherna slag i slag och gott om poäng är det ju som bekant rätt ont om just nu.

Gula Örnen

Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7

Laguppställning
Per Magnusson
David Erlandsson
Diar Said
Pecheo Lawchak
Gaston Nunez
Patrick Öberg, K
Mikael Houlst
Anton Larsson
Gonzalo Maturana
Henrik Zacco
David Rundgren
Jonas Pasthy
Max Stjernfelt
Jonas Malmgren
Krister Jansson

Målgörare
-

(se skytteligan)

Gula kort
-

Röda kort
-

Domare
Daniel Hadavi

Matchens Viking
Pecheo Lawchak

Bild 1

Publik
43 personer

Väder
+22, klart väder