Viggbyholms IK - Täby IS 1-2 (1-2)
Måndag 20:e augusti 2007, kl 20.00 på Hägernäs IP

Matchen kunde inte ha börjat sämre då det snabbt halkade in ett par tvålar bakom en sent ankommen och icke uppvärmd Mål-Fredde. (Hans frustande far hade tänt till ordentligt som stand in, men blev blåst på mållinjen och fick i full målvaktsmundering under overallen gå till ett kombinerat Coach och Stinsjobb).

Alltså: Efter en kvart stod det redan 2-0 i baken och det tvåsiffriga resultatet från bortamötet började krypa under de röda tröjorna. I rättvisans namn inledde TIS på ett mycket fint sätt med snabbt one-touch spel och deras nummer tio stog som en mittfältsfura och fördelade ut bollar åt alla håll. Pressen var stor i ungefär tjugo minuter sen tror jag att det blev något slags kollektivt bränslefel på Tissarna som vi utnyttjade genom att trampa av foten på deras målis som fick kliva av planen. Troligen hade han inte klarat Krilles 1-2 delikatess, men deras inhoppade utespelare gjorde det definitivt INTE och vi vädrade inte bara morgonluft utan vi vädrade även ut ångesten från den snöpliga förlusten på bortaplan och satte full fart framåt.

Med vår, för dagen, vänsterspringande, P. Öberg som "regista" gick vi till anfall efter anfall. Coach stuvade om en smula och gick från ett defensivt 4-1-4-1 system till ett mer offensivt 4-4-2 och pressen ökade ytterligare. Visserligen ökade även kontringarna bakåt, men eftersom Mål-Fredde hade fått slänga sig så många gånger började han få in snitsen och tillsammans med en stark backlinje, anförd av en som alltid säker och stilrent spelande Grauers var de stängt som Skövde på söndagar för Blådårarna från Centrum.

Med cirka tio minuter kvar slängde Coach in sitt hemligaste vapen - nämligen mig själv, Wella för att gå upp på tre anfallare. Med Wella, Jonas och Gonne på topp slets de sista spillrorna av TIS backlinje sönder och målchans på målchans kunde blivit mer än, just målchanser. Men det blev det inte. Det blev däremot en riktigt trevlig kväll med vänskapligt spel på gränsen till grannsamverkan och den cirka 40-hövdade publiken fick en riktigt spännande kväll. Jag hörde själv att minst fyra skrek rakt ut i den näst sista matchminuten när jag dessvärre nickade utanför i ett riktigt vasst läge på grymt inlägg från min lille vän Gonne. Domar´n skall ha en eloge för ett riktigt bra insats! Om du läser detta Ove får du väl rita in ett par stjärnor i hans sida i din svarta bok)

Signerat Wella
Fotograf saknades även till denna match.

Laguppställning
Fredrik Magnusson
Gustaf Grauers, K
Hans Gustafsson
Nils Pasthy
Gaston Nunez
Patrick Öberg
Anton Larsson
Tobias Svensson
Oscar Henriksen
Fredrik Lindholm
Gonzalo Maturana
Aron Almerin
Jonas Pasthy
Victor Stenberg
Mikael Sundin
Krister Jansson

Målgörare
Krister Jansson

(se skytteligan)

Gula kort
Victor Stenberg
Hans Gustafsson

Röda kort
-

Domare
Alexander Gäfvert

Matchens Viking
Patrick Öberg

Matchens VIKing

Publik
40-tal personer

Väder
+20, klart