FC Järfälla - Viggbyholms IK 3-2 (2-2)
Måndag 17:e september 2007, kl 19.00 på Järfällavallen

Återigen var Viggan tillbaka på konstgräset där man som så många gånger förr har förlorat, och kvällen den 17 september, var inget undantag. Viggan ställde för dagen upp med en mycket stark och mangrann trupp. Stämningen i omklädningsrummet var hög, då Gustav berättade en riktigt salt historia, som fick Sudden att blekna. Bestseller-varning.

Matchen började bra… för Järfälla. 1-0 i den åttonde minuten och kulramsfunderingar började cirkulera hos skribenten, som för tillfället befann sig på sidlinjen och lekte stins. Men Viggan repade mod i en match som innehöll högt tempo och således mycket spring i benen. Järfälla har boll, men vi i Bilagan har Lillpastan, som på egen hand kan kvittera i den 14:e minuten. "Fri" mot tre försvarare avlossar Pastan ett vänsterskott som ser ut som en felträff från sidlinjen, men ack så lurade alla blev. Distinkt placerat med touch på vänster stolpe och in. Snyggt och morgonluft vädrades i lungorna. Innermitt med Sergio, Viktor och Krille började få tag i bollarna och Houlst deltog också mycket aktivt, flankerad av Max och Pasthy, något tillbakadragen.

Sex minuter senare ringer det igen bakom Järfällakeepern. Den här gången ville Houlst inte vara sämre, utan dräper också han in ett vänsterskott i målvaktens vänstra hörn. Dessvärre kvitterar Järfälla i den 41:a minuten efter en snygg individuell prestation av en Järfällespelare.

Efter paus släpps, Krutov, Gonne och Charles in i manegen. Krutov kliver dock av efter 18 minuters spel i andra halvlek, efter känning i låret. I 77:e minuten stängs butiken resultatmässigt, då Järfälla gör 3-2. Bilagan saknar dock inte chanser i slutet. Pastan serveras efter ett snyggt förarbete från Max, med en boll som han dock inte lyckas vrida in, utan chip/stöter den utanför. Sista och nästan den bästa chanser får Bilagan på övertid, då MoDo slår en frispark, som Nizze är framme och nickar, men en klockren träff uteblir, vilket leder till att det bara blev en skarv, som slank utanför. Synd.

Några spelare bör hyllas lite extra, efter en mycket godkänd kämpainsats. Nizze har verkligen utvecklats till att bli Mr Safe. Bröderna Stenberg, sliter också de. MoDo lyckades också bra idag som mittback. Stabilt positionsspel, om man säger säger så. Vikingen går dock idag till Sergio, som var en riktig slitvarg på mitten. Många bollar vann han också!

Nu återstår två matcher. Bele/Barkaby och Bromsten. Seger i båda är i stort sätt ett måste för förnyat kontrakt! FORZA BILAGAN!!!