Viggbyholms IK - Assyriska Rinkeby 4-6 (2-3)
Måndag 5:e maj 2008, kl 20.00 på Hägernäs IP

Bilagan bjöd upp till kamp, men kammade noll.

En mycket händelserik match som till slut slutade 6-4 till Assyriska-Rinkeby, men Viggan föll med flaggan i topp. MoDo och Roger ställde upp såväl friska som ett par nya ben.

Kajan (Patrik Kajhed, 89) i mål. Framför sig hade han Krutov (80), Kevin Meehan Wargh (92), Asker Häversjö (92) och Hampus Åkerman (90). Framför dem fick äntligen Nizze (Nils Pasthy,85) agera i mittcirkeln tillsammans med Crippa (Krister Jansson, 75). På kanterna fick Korken (Ebukir Korkmaz, 89) och Åskan (Oscar Sundström, 79) rollen som springande gummisnoddar. På Topp gjorde Bille (Peter Billberg, 79), efterlängtad comeback, tillsammans med Anton Johnsson, 92).

Assyriska-Rinkeby, som är ett erkänt bra lag, satte omgående tryck på Vigganförsvaret. Främst var det den gamle Vigganspelaren, Robert Senkal, som styrde uppspelen på sin vänsterkant. Då Arvid, fokuserade mer på sin transistorradio, än att bokföra målen, uteblir tyvärr tidsangivelser. Efter ca en kvart ledde AR med 2-0, helt odiskutabelt. 3-0 kom som en skänk från ovan, där Krutov rakade in ett lågt inspel i egen bur. Ett distinkt självmål.

Viggan gav sig dock inte och Bille kunde snabbt reducera till 1-3, genom ett friläge. Sedan byttes Sindy (Zindi Fethi, 75) in, istället för Anton Johnsson. Sindys första touch slutade med succé. 2-3 och nu var det match.

Viggan slet, men det var AR som förde matchen och Kajan fick flera gånger freda sitt mål med svettiga räddningar. Viggan började bäst i andra halvlek och återigen var det Sindy som gjorde mål, fint assisterat av Korken. Tyvärr drabbades nu Viggan av en lagkollaps under en period av ungefär sju minuter, något AR utnyttjade maximalt.

AR hann då göra tre mål på denna korta period. Inte bra! Två faktorer bidrog framförallt till dessa tre mål. AR lade in ytterligare en växel, samtidigt som Bilagan började att gå på knäna. Men Viggan skulle få sista ordet i alla fall och därmed även sista målet. På en frispark gjorde Anton Johnsson 4-6 och det blev ytterligare lite nerv. Med en mycket snygg nick lobbade Anton in bollen i målet, via ribban.

5-6 låg mycket nära till hands, men Krutov dök upp som fågeln Fenix och snodde bollen framför fötterna på Korken och bokstavligen saboterade Korkens målchans, då han var fri med målvakten. Smart! Ett ytterligare fint läge brändes sedan av Krutov själv.

Sammanfattningsvis, kan man dock konstatera att framtiden ser ljus ut för Bilagan. Bra go i laget och kämpaglöden finns. Dock måste laget polera uppspelen. Hellre för långa, än för korta uppspel. Detta var något som straffade sig många gånger. Vi behåller Nizze i mitten och bara kör!

Matchens Viking går till en person som slet i det tysta, men som gjorde det mycket bra, med många lyckade defensiva ingrepp. Grattis Oscar Sundström!

En annan höjdare i matchen, var också att Krutov och Nizze lyckades få Robban Senkal att bita i gräset flera gånger. Det skall göra ont att möta sina forna lagkamrater.