Bollstanäs SK - Viggbyholms IK 5-2 (0-1)
Torsdag 8:e maj 2008, kl 19.45 på Bollstanäs IP

Förlust mot Bollstanäs, trots bra första halvlek

Stolta Bilagan bet återigen i gräset, denna gång mot Bollstanäs. Trots celebert besök från några A-lagsspelare, gick det inte att rubba ett alltför piggt Bollstanäs i den andra halvleken. Annars började det mycket trevligt. Fd Vigganspelaren Patrick Öberg var på ett strålande humör och pratade mycket med Vigganspelarna innan match. Han var också lagkapten för sitt lag i matchen. Ytterligare Vigganspelare skådades i Bollstanäslägret. Fredrik i mål, samt Coach Per, vid sidan om planen.

En som ville ha en extra svulstig entré, var domaren, som var ca 10 minuter försenad. Han hade åkt från Arlanda enligt egen utsago. Det säger inte Krönikören så mycket. (Var han influgen?) Hursomhelst, så klev han in på gräset då alla stod och väntade på honom. Senare i matchen fick han återigen spela en utstuderad roll. Öberg och Krutov möttes i en duell, slantsinglingen. Allt gick mycket fort och Krutov förlorade. Men vi började i alla fall med boll.

Redan från start tryckte Viggan på och fick utdelning i den 11:e minuten. Oscar slog en frispark som höll på att bli för lång, men Asger lyckades vrida på huvudet och nickade parallellt med mållinjen, över Fredrik som stod i mål. På mållinjen dök en viss M. Houlst upp och stötte in 1-0. Bilagan hade bud på mer. Houlst petade ett friläge utanför. Crippa sköt ett vänsterskott, som Teo touchade, men tyvärr resultatlöst.

Bilagan stod upp bra och tillät inga ytor för Bollstanäs. Försvaret med Oscar, Nizze, Krutov och Billberg fredade målet väl och de gånger som Kajan var tvungen att ingripa, gjorde han det mycket bra. Bilagan höll ihop laget bra i den första halvleken.

Egentligen skulle man vilja avsluta referatet här. I den andra halvleken gjorde Bollstanäs några byten. Snabba ben ersattes mot snabbare ben. Detta i kombination med att Bilagan blev allt tröttare och tröttare. Laget blev också längre och längre. I 45 minuter fick backlinjen strida fyra mot sex. Så fort Bilagan tappade bollen, blev det en snabb kontring.

Målen kom tätt. Hade vi inte haft Kajan i mål kunde det ha blivit två siffrigt. Bollstanäs mål föll i den 9:e, 18:e, 27:e, 34:e och den 38:e minuten av den andra halvleken. Bilagan reducerade dock på en frispark från Oscar som skarvades vidare till en fristående Hessam, som kunde nicklobba in ett tröstmål (2-4). Matchen slutade tillslut 5-2 till Bollstanäs, helt välförtjänt.

Vikingen går oavkortat till Patric, som var mycket följsam i målet och gjorde många vassa räddningar. Härligt Patric! Krönikören nämnde tidigare att domaren skulle spela en huvudroll. Vid två av målen blev det vilda protester utan gehör, då Bilagan tyckte att det var solklara frisparkar som föregick målen.

Nu biter vi ihop tills på söndag, då det är bortamatch mot Österåker.