IFK Österåker - Viggbyholms IK 3-3 (1-1)
Söndag 11:e maj 2008, kl 19.00 på Åkersberga IP

Sätt till resultatet ska Bilagan vara mycket nöjda med den poäng som man fick med sig från Åkersberga på söndagskvällen. Sätt till matchen, kan man konstatera att bortalaget gick miste om två poäng, men vi tar det från början.

Ett mycket brandskattat Viggan, lyckades till slut forma ett lag bestående av diverse hopplock. I omklädningsrummet, kunde man skönja en viss materialare vid namn Arvid. Kul. Senast Krutov såg Arvid spela, var för 10 år sedan. Då gjorde han mål i förlustmatchen mot IFK Täby. 1-9 blev det den gången. Även Mirakel Johansson letade sig ner, för att inta en forwardsroll. I omklädningsrummet sågs även Jocke ombytt. I ren desperation började Nizze rycka i Örnen och ville ha med honom på planen. När alla spelarna var räknade, saknades det en för att Bilagan skulle få ihop ett fullt lag. Dessbättre var förstärkningar på väg. Houlst låg och pressade på E18 med sin BMW och kom 10 minuter efter matchstart. 5 minuter efter det kom även tre stycken juniorer, Fredrik, Sebastian och Hessam. Dessa höll Roger i kopplet.

I ett försök att spara krafter utkommenderades det fri uppvärmning. Mycket kraft lades dock på att värma Kajan i målet. Domaren blåste till spel och Bilagan var inte snabba ut till planen. Alla sekunder som kunde tjänas var bra. Lagets 10 spelare som startade formerades enligt följande: Kajan i mål. Backlinjen: Krutov, Nizze, Sergio och Crippa. Mittfältet: Jocke, Billberg och Goran. Anfallet: Arvid och Mirakel.

Redan i inledningen fick matchen sin karaktär. Viggan spelade långsamt och fick mycket hjälp av arenan. Så fort en boll försvann, tog det tid att hämta bollen och detta ej pga maskning. Österåker satsade på långa bollar från målvakten, som hade ett riktigt tungt tillslag på bollen. Backlinjen fick gå upp i många nickdueller, där mittlåset var mycket framgångsrikt. Krutov blandade och gav på sin kant. Bilagan tog de första initiativen till att skapa målchanser. Billberg bombade i den 12:e utan resultat. Goran provade också han i den 19:e. Tredje gången gillt blev det istället i den 23:e, då Jocke slog en väl avvägd hörna ”längs med” mållinjen. På bortre stolpen dök Hessam upp och petade in 1-0, vilket syns på bild. Hessam har nu gjort mål på två matcher i rad. Snyggt!

Glädjen varade dock inte allt för länge. Österåker nickade in en frispark, där bortalaget tappade räkningen. Nicken satt distinkt i Kajans högra hörn. Ställningen 1-1 stod sig halvleken ut.

I paus flåsades det friskt och flera spelare började greppa efter handduken. Bilagan samlade dock kraft och fick utdelning två gånger om i början av den andra halvleken. I den 51:a minuten språngnickar Spy-bar Jocke in 2-1, efter ett delikat inlägg från F redrik Lövgren på högerkanten (passet finns med på bild). 3-1 kom till efter att Mirakel sprungit sig fri i ett misstänkt offside-läge. (Mirakel sade själv att han var 2 meter offside efter matchen). Väl fri med målvakten passade han osjälviskt till Houlst, som också han befann sig i misstänkt offside. Houlst gjorde dock inget misstag utan skickade upp bollen i de högre nätmaskorna. 3-1 och det kändes bra.

Sedan började Bilagan bokstavligen att knäa. Anfallsvapnet var tydligt från Österåker. Medvind och långa utsparkar. Bilagan fredade sitt mål från skott, hörnor och inlägg. Tillslut ringde det dock bakom Kajan. 3-2 och kvarten kvar. Österåker gick för poäng och utdelningen kom med endast två minuter kvar. 3-3 slutade det och inget av lagen var nog speciellt nöjda med det. Bilagan hade tre poäng i sin famn. Österåker å sin tur, räknade nog med en enklare resa för att bärga sina poäng. Nu tar vi nya tag mot Danderyd på onsdag!

Krutov

Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12

Laguppställning
Patric Kajhed
David Erlandsson
Sergio Meyer, K
Nils Pasthy
Krister Jansson
Peter Billberg
Joakim Olausson
Göran Dahlberg
Mikael Johansson
Arvid Hagstedt
Mikael Houlst
Fredrik Lövgren
Hessam Ghaderi
Sebastian Diaz

Målgörare
Hessam Ghaderi
Joakim Olausson
Mikael Houlst

(se skytteligan)

Gula kort
-

Röda kort
-

Domare
Raul Aguilera

Matchens Viking
Sergio Meyer

Matchens VIKing

Publik
33 personer

Väder
+23, sol