Viggbyholms IK - Danderyds SK 9-1 (1-1)
Onsdag 14:e maj 2008, kl 20.00 på Hägernäs IP

Bilagan körde över Danderyd, efter utklassning i den andra halvleken.

Förutsättningarna inför kvällens drabbning, mellan lokalkonkurrenterna Viggan och Danderyd var mycket goda. Åtminstone för hemmalaget. Bilagan ställde upp med 10 spelare från A-laget i den första halvleken. Anledningen var att A-laget skulle matchas inför den viktiga matchen på fredag mot Roslagskulla. Danderyds på sin sida spelade A-lagsmatch samtidigt som B-laget spelade mot Bilagan. Ett delikat utgångsläge för Bilagan med andra ord.

Bilagan ägde bollen hela första halvleken, men bolltempot var för lågt och marginalerna var ibland för små. Många chanser brändes och självsäkerhet byttes ut mot oro. Bilagan skapade chanser. Grauers nickade i stolpen i den 9:e minuten. Houlst provade också stolpen i den 23:e. I den 25:e kom Houlst fri, men valde frivilligt att ”slice-a” bollen utanför. Danderyd spelade taktiskt riktigt. Laget låg långt ner på egen planhalva och krympte ytorna. Bilagans spel gick i stå. I den 36:e minuten kom kallduschen. Efter en frispark från Danderyd från halva plan, kunde en danderydare skarvnicka in 1-0. Detta kunde han göra ostört mot fyra passiva bilagor. Bilagan skulle dock kvittera ganska omgående. I den 42:a minuten nickade Nizze in 1-1, efter en frispark från Stenberg jr. Koldioxidhalten steg några 100%, då många drog en lättnandens suck.

I den andra halvleken tuggade Bilagan på och det blev en riktig Jackpot. Receptet var enkelt: Snabbare spel, färre touch och distinktare avslut. Redan i den den 48:e minuten spelade Nizze snyggt fram till Teo, genom att chip-passa med 90 graders vinkel. En minut senare skottfintade Stenberg med högern och sköt in bollen i bortre med vänstern. I den 56:e kom ”The grej of the day”. På en hörna gjorde Gylfen mål. Tidigt kunde man se att Tom skulle gå på avslut på bortre stolpen. Genom ansatsen kunde man utläsa: ”Den bollen hittar vi sen”, men Gylfen lyckades hålla bollen på ”Stealth-nivå”, dvs under Radar-ribban. Skottet var hårt och lågt. ”You´re my boy Tom, you´re my boy!”

Nu var det locket av och Bilagan tilläts göra vad som helst. Micke i mål började flirta mot bänken om att få byta sin tröja, mot en utetröja. Goran nappade men blev sittande. Samtidigt pågick matchen och Nizze gjorde sitt andra mål i den 58:e minuten och MoDo började leta efter kulramen. Innan han hittade den gjorde Teo ett snyggt nickmål på ett Källman-inlägg. I den 62:a minuten invigdes kulramen, då Nizze? (Arvids anteckning) nickade in en hörna. För er som undrar, står det nu 7-1 och nu började Grauers vifta om att han ville göra mål. I den 74:e minuten fick han sin chans. Stenberg drog en frispark i muren, men Gurra högg på returen, men vänsterskottet smet strax utanför. Minuten senare ringde det igen i Daderydsmålet. Den här gången kom Oscar jr smygandes på bortre stolpen vid ytterligare en hörna. Han gjorde inget misstag och 8-1. Målen värmde, då vädret visade sig från sin kyligare sida. Sista spiken kom i den 78:e minuten. Anton jr befann sig nära mållinjen och kunde raka in slutsiffrorna, 9-1. Äntligen en lagbild!!!

Bilagan gjorde tillslut sitt jobb och vann matchen, som de på förhand skulle vinna, men det satt långt inne. Skönt att vi gjorde många mål och fortsatte att rulla bollen.

Nu håller vi tummarna tills på fredag.

FORZA VIGGAN!!!

Krutov

Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8

Laguppställning
Patric Kajhed
David Erlandsson, K
Kevin Wargh Meehan
Asger Häversjö
Hampus Åkerman
Ebubekir Korkmaz
Nils Pasthy
Krister Jansson
Oscar Sundström
Peter Billberg
Anton Johnsson
Zindi Fethi
Robert Lövgren
Hessam Ghaderi

Målgörare
Nils Pasthy, 3
Teo Fagerström, 2
Anton Johnsson
Tom Gyldorff
Oscar Henriksen
Victor Stenberg

(se skytteligan)

Gula kort
Sergio Meyer

Röda kort
-

Domare
Olle Wessel

Matchens Viking
David Källman

Matchens VIKing

Publik
13 personer

Väder
+7, halvmulet