Pars FC Kista - Viggbyholms IK 3-1 (1-1)
Söndag 25:e maj 2008, kl 16.00 på Bromstens IP

Återigen tvingades Bilagan att ställa upp med ett sargat lag. Borta var bl a Coach MoDo, då han befann sig på en travbana, inte alltför långt ifrån Bromstens IP. På senare tid har Arvid, fått agera både materialare samt utespelare, idag behövde han dock inte hoppa in i matchen. Det var så pass tomt i ladorna, att Nizze tvingades/lyckades ringa in en vän till laget. Joni.

Till slut hade Bilagan ett lag och mungiporna höjdes ytterligare någon cm, då Sudden dök upp, för många helt oväntat. Härligt! En bit in i första halvlek anslöt också tre av Rogers adepter.

Matchen började illa. Redan i den femte matchminuten gjorde Kista mål på en frispark. Mycket snyggt placerat intill Kajans vänstra stolpe. Eftersom krönikören förlitar sig på Arvids anteckningar, kan man konstatera att Bilagans spel inte var särskilt uppiggande, därför hoppar vi framåt i tiden.

I den 44:e minuten fick Bilagan revansch vad beträffar att göra mål på frisparkar. Goran tog i för Kung och Fosterland och med en överraskande felträff, gick bollen med styrfart in i mål, under målvaktens armhåla. Billigt, men skönt!

I den andra halvleken var det Kista för hela slanten. Kapten Oscar blev ofta ensam kvarlämnad med den övriga backlinjen, mot ett kontrande Kista. Efter ett stolpskott från Kista i den 52:a minuten, kunde de ta ledningen endast fem minuter senare. En Kistaspelare fick driva från egen planhalva helt ostört och trycka in 2-1. I den 64:e minuten brände Kista en straff, eller snarare att Kajan gjorde en mycket fin räddning, då han slängde sig längst med backen till vänster. Dock fick han kapitulera endast två minuter senare, då Kista avgjorde med sitt 3-1 mål.

Tråkig match och trötta ben. Kista var inte bra, men vi var sämre.