IFK Vaxholm - Viggbyholms IK 3-2 (2-1)
Söndag 3:e augusti 2008, kl 15.00 på Vaxö IP

Vaxö IP mötte upp publiken med bästa tänkbara väder. Varmt och soligt, men molnen duggade tätt runt omkring arenan. Roger Lövgren var segerviss inför matchen. ”Idag vinner vi lätt!” Även spelarna verkade segervissa. Sundin berättade på väg in på planen: ”Vi är starka!”. Det visade sig att lagets totala vikt hade rasat under sommaren. I bräschen gick Sergio med minus sex kilo och Rachid, med minus 7 kilo. Den lätt solbrände Zacco, som för övrigt var på gott humör, berättade att hans Kroatienresa var ”trevlig, gott och varmt”.

Matchen började och Viggan tog initiativet och redan i den femte minuten är det farligt då Teo skickade en stickare på Zacco, som förlängde till Rachid, som inte förmådde att få kulan i nät. Viggan kom nu närmare, på en frispark från Rachid i vänster inåtskruvposition, lyckades för många vigganspelare gömma sina huvuden. Nizze var dock närmast, men bollen gick till inspark.

Trots att Viggan stod för chanserna inledningsvis föll spelet över allt mer i Vaxholms favör. Backlinjen låg nästan för lågt, medan mittfältet parkerade alldeles för nära backarna. Samtidigt gick det rykten om att Viggan spelade utan kantspelare med sitt fyra-mannamittfält. Detta gav Vaxholm mycket stora ytor att slå tidiga inlägg på.

I den 20:e minuten kontrade Viggan genom Gylfen, som i ett tidigare läge brutit ett Vaxholmsinlägg. Han forcerade framåt, men alltför många alternativ både till höger och vänster, måste ha förbryllat den unge fadern. Passningen gick till vänster mot Nizze, men han kom i nöd och skickade in ett vänster inlägg/skott, som sedermera gick till inspark.

I den 22:a minuten kom äntligen utdelningen. Teo lyckades få fram bollen till Zacco, via två Vaxholmsben. Zacco spurtade förbi en försvarare som mycket sportsligt inte lade ut ett krokben. Väl nere mot kortlinjen, spelade Zaccau in bollen lågt mot bortre och där dök Rachid upp ensam i straffområdet och kunde mycket kallt rulla in bollen i målvaktens högra hörn. 1-0.

Medan reportern fortfarande skrev om Viggans mål, kvitterade Vaxholm med ett långt högerinlägg. Gurra som höll sig på Viggans högerkant, kunde bara se bollen passera över honom, samtidigt som han höll koll på sin forward. Dessvärre dök det upp ytterligare en Vaxholmare, som mycket enkelt kunde kvittera. Snopet! 1-1.

Nu förde Vaxholm spelet till 100% och gjorde i stort sett vad de ville. I den 28:e sköt de i stolpen och minuten efter fick de en frispark som de sköt stenhårt i ribban. Skotten ökade i antal och Micke fick allt mer att göra. I den 32:a kom ett vänsterinlägg från Vaxholm. Bollen gick mot bortre, men forwarden missade bollen, vilket ändå höll på att ställa till det. Micke kunde dock avstyra farligheten med att lägga vantarna på bollen.

I den 38:e kom Vaxholms ledningsmål. En frispark från vänster gick in mot smeten. Micke valde att gå ut. Tyvärr tillät inte hans skadade knä honom att lyfta på marken, vilket gjorde att bollen seglade över honom och in i mål. Strax därefter tvingades Micke byta.

Det som fortfarande höll Viggan kvar i matchen, var Vaxholms oförmåga att få till sina avslut på mål. Viggan stack upp med en farlighet i den 43:e minuten. Rachid lade en frispark i stolpen. Nu krävdes det förändringar i paus.

Andra halvlek var dock inte mer än fem minuter gammal, då nr 2 i Vaxholm rann igenom och satte 3-1. Nu var det dystra miner på plan, bänk och läktare. Trots att Viggan ställde upp med ett nästan 100%-igt A-lag, kunde man inte hota Vaxholm.

Vaxholm pumpade på. Under den första kvarten i andra halvleken bombarderades Viggan av skott och inlägg. Kajan i mål fick en svettig halvlek, förutom mödosamma räddningar fick han också hämta ett antal bollar bakom mål. Det sista Grauers gör i matchen, var att rädda en hörna på mållinjen. Viktigt. Detta skedde i den 53:e minuten. Efter detta kom Sergio in och Billberg gick ner på högerbacken. Nu fick Viggan ett bättre kantspel.

Om spelet haltade betänkligt, skulle det bli etter värre. I den 60:e minuten hände det som bara inte fick hända. Zacco fick en långboll som han bröstade ner. Tyvärr fick han bollen lite för långt ifrån sig, men valde ändå att gå in i en 50-50 duell med målvakten. Utgången blev allvarlig för båda de inblandade. Målvakten tvingades byta. Zacco skrek som aldrig förr och låg länge kvar på planen i smärtor. Obekräftade uppgifter gör gällande att Zacco är borta resten av säsongen, igen! S*it!

Paradoxalt nog blev Viggans spel bättre, då Zacco fick följa spelet från sidan, samtidigt som han höll Loberg i handen. Nizze gör en Zacco och tog ner bollen på bröstet, men skottet blev tyvärr för löst och rakt på. I den 68:e minuten reducerade Viggan med ett tveksamt mål. Nizze sköt. Målvakten fumlade, men verkade få kontroll på bollen, då Oscar dök upp och skyfflade bollen i nät. Oscar kan nog lämna en bättre redogörelse i gästboken.

Matchen slutade mycket rättvist med Vaxholmsseger. Stundtals spelade Viggan trevlig fotboll, men det blev aldrig någon längd i anfallen och heller inget tryck. Det bjöds också på för mycket ytor. Dock finns det tid för tränarstaben att rätta till problemen. Premiären är den 14:e augusti. Mer spring och snabbare pass och bättre avslut! Kom igen nu Viggan!!!

Krutov

Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12 Bild 13 Bild 14

Laguppställning
Mikael Johansson
Patric Kajhed
Gustaf Grauers
Tom Gyldorff
Kevin Wargh Meehan
Mikael Sundin
Nils Pasthy
Mikael Houlst, K
Oscar Sundström
Sergio Meyer
Resit Yidiz
Henrik Zacco
Daniel Katuric
Peter Billberg
Teo Fagerström
Krister Jansson

Målgörare
Resit Yildiz
Oscar Sundström

(se skytteligan)

Gula kort
Daniel Katuric

Röda kort
-

Domare
Johan Brännberger

Matchens Viking
Nils Pasthy

Matchens VIKing

Publik
44 personer

Väder
+22, Sol/regn