FC Järfälla - Viggbyholms IK 9-0 (4-0)
Måndag 18:e augusti 2008, kl 19.00 på Järfällavallen

Att åka till Graningevallen, eller numer Järfällavallen, känns inte helt bra, om man ser tillbaka i tiden. De senaste tre åren har det blivit storförluster och ikväll var det inget undantag. Viggan bestod av minst 65% juniorer och resten ärrade Bilaganveteraner, med Kajan och Nizze i någon form av gråzon. Järfälla kom som vanligt med ett starkt lag. Slutresultatet blev 9-0 (4-0) efter en pulverisering av de rödklädda. I ärlighetens namn kunde man nog budgetera med en förlust, men att det blev 9-0 är lite genant. Endast Kajan och den digitala resultattavlan, som endast verkade gå till 9, hindrade att fler bollar trillade in.

Järfälla spelade snabbt och varierat, samtidigt som man tillämpade ”big ice” principen, dvs att yttermittfältarna slickade varsin linje. Detta ledde bl a till att Krutov hamnade på mellis mellan sina egna mittbackar och yttermittfältaren. Så fort Järfälla gick till anfall, revs det upp stora håll i Bilagans defensiv. Alldeles för lätt rann de igenom.

Ju längre matchen led, desto tunnare blev Arvids rapporter om matchhändelserna i hans ”lilla röda”.

Redan i den fjärde minuten tog Järfälla ledningen, efter att Bilagan rett ut en farlighet, men valt att inte göra sig av med bollen. Järfälla bröt djupt i slottet och 1-0 var ett faktum. I Arvids anteckningar finns det sammanlagt fyra Vigganchanser rapporterade och ni får dom här i sin helhet.

7:e, Viktor skott över. 14:e Nisse, inlägg som nästan seglar in. 28:e, Nisse skott över. 81:a, Mawo skott mitt på målvakten. Det tog alltså Bilagan 81 minuter att få sitt första skott på mål. Inte bra. Mellan dessa fyra Viggannotiser, var det fullt av Järfällamål. Några delikatesser är värda att nämna. 3-0 var ett snyggt vänster skott nära krysset. 9-0 var ett långskott som gick i en perfekt båge över Kajan i målet.

Genom att i snitt ha släppt in ett mål var 10:e minut (två mål, 3-0 och 4-0, dock under samma minut), så är det inte så konstigt att Bilagan är fast förankrad i botten. Nu krävs det ett ordentligt tag kring klockspelet, redan nu på onsdag mot Pars Kista. Förlust där och nytt kontrakt känns som en utopi. Kom igen nu Bilagan!!!