Viggbyholms IK - Pars FC Kista 15-0 (5-0)
Onsdag 20:e augusti 2008, kl 20.00 på Hägernäs IP

Pars Kista var inför returmötet med Bilagan, rubrikernas lag i R1:an. Genom någon form av omorganisering i klubben, ställdes Bilagan mot ett helt nytt lag. Eventuellt var det ett division 7 lag man mötte. Resultatet från måndagen satt fortfarande färskt i minnet, vilket ledde till att Bilagan var tvingat att vinna för att fortfarande ha chansen att hänga kvar i serien. Onsdagen den 20:e augusti blev en historisk dag på många sätt. Nytt Världsrekord sattes på 200 meter, Presidentfrun i Viggan fyllde år, men det var en annan som kom att stå för den stora fotbollsknallen i fotbollsvärlden.

Det var ett helt nytt lag som var på planen på onsdagen, jämfört med måndagens match mot Järfälla och det var viktigt. Seger krävdes och därför var det extra kul att MoDo var tillbaka på linjen för att hjälpa laget till vinst. Någon som dock inte var på plats var Presidenten, som befann sig på annan ort, vilket var mycket synd. Artisten Micke Sundin (han arbetar även extra som lärare) peppade upp laget innan match med en ”Ibiza-ramsa”. ”Zigge-zagge” HEJ HEJ HEJ”.

Stärkta av Suddens initiativ tog Bilagan kommandot direkt i matchen. Det ska sägas redan nu att det blir omöjligt att referera allt som hände, men några godbitar kommer här att redogöras. Houlst var mycket pigg och var inblandad i de tre första målen. Dominansen var total från Bilagan. Pars Kista hade ett avslut mot mål på hela matchen och det var när den nye mittbacken Viktor rensade en boll på ett Par(s) ben, vilket ledde till att bollen rikoschetterade mot mål, men straxt utanför.

Bilagan spelade snabbt, enkelt och effektivt. Goran fick i stort sett hela högerkanten för sig själv och kunde servera många farliga inlägg. Källman var lika farlig på sin högerkant och kunde efter matchen notera att han assisterat till tre mål.

Planens gigant var annars Esmer, som i sin första match i Bilagan gjorde hela tre mål och tre assist. Esmer kom också senare i matchen att spela en nyckelroll. Vi ska också nämna att Jens gjorde hela 7!!! mål och var med andra ord mycket nöjd med det. Ett mål var dessutom en Kennet Andersson kopia, då han nickade in bollen mot en utrusande målvakt som inte orkade ända upp med handskarna. Övriga målskyttar var: Houlst, Göran och Nizze. Försvaret gjorde också ett stabilt jobb och lät Kajan i mål förbättra sin egen målskillnad. När matchen stod och vägde som mest vid 13-0, hände äntligen det som Krutov gått och väntat på i 10 år!!! Onsdagen den 20 augusti 2008 bröts förbannelsen och till likaledes Krutovs måltorka. För att läsaren ska förstå hur stort det här är så kommer här ett referat från ”Viktoria 1998”, då Krutov gjorde sitt senaste mål:

I matchen mellan FC Järfälla och Viggbyholms IK, St Erikscupen P18, som spelades på Vattmyravallen 1, söndagen den 26 april, kl 12.00, 1998, kan följande klipp hämtas från referatet i supporterskriften ”Viktoria” nr 19:

”Akvarello Erlandsson gjorde viktiga 2-0 i 43:e minuten i första halvlek, med en rökare i 200 km/h, i en vinkel som låg mellan 22-23 grader mot kortlinjen. Genomsnittshöjden på rökaren uppmättes till 43 cm.” Matchen slutade så småningom 5-1 till Viggan, efter 2-1 i halvtid.

Tillbaks till 2008. Krutov beskriver här exklusivt för redaktionen om målet: Esmer fick bollen och satte full fart på vänstersidan. Han drev inåt och fick tre försvarare emot sig. Krutov låg och släpade till höger i straffområdet och tände nu bengalerna. Esmer spelade ut till höger och Krutov befann sig nu fri med målvakten, med två försvarare rusande emot sig. Krutov bestämde sig för en pressad bredsida i bortre och bollen gick in! 14-0 och matchen var avgjord. I ren förvirring blev målgesten ett klassiskt ”Ralf Edström hopp”.

Bilagan har återigen kontakt med lagen ovanför, men det krävs ett fortsatt hårt jobb! Forza Bilagan!

Tack för passet Esmer!

Signerat Krutov

Kvällsmatch plus att Gula Örnen var på annan ort, blev det inga kort!!!

Laguppställning
Patric Kajhed
David Erlandsson
Victor Stenberg
Daniel Breeze
Nils Pasthy
Mikael Houlst
Göran Dahlberg
Esmer Memisevic
Kim Persson
Oscar Hallbygård
Jens Eklöf
David Källman
Mikael Sundin, K
Kennie Roswall
Krister Jansson

Målgörare
Jens Eklöf, 7
Esmer Memisevic, 3
Göran Dahlberg, 2
David Erlandsson
Nils Pasthy
Mikael Houlst

(se skytteligan)

Gula kort
Mikael Houlst

Röda kort
-

Domare
Peter Hampus

Matchens Viking
Esmer Memisevic

Matchens VIKing

Publik
15 personer

Väder
+16, moln, tidvis regn