Danderyds SK - Viggbyholms IK 1-12 (0-6)
Söndag 31:a augusti 2008, kl 15.00 på Danderydsvallen

Viggan hade klarat av sin första eklut på lördagen genom att A-laget, piskade som de var, besegrat Roslagskulla på hemmaarenan med knappa 2-1. På söndagen stod ännu en eklut på lut och denna gång var det en lika viktig match för Bilagan, som skulle ta sig an Danderyds SK, som låg tre pinnar före. Trots att R1:an bara innehåller 9 lag i år, så är det ändå två lag som åker ur. Innan matchen låg Bilagan på nedflyttningsplats och var alltså även de piskade att vinna.

Danderyds SK hade samtidigt match med sitt A-lag, varför det garanterat åtminstone var ett renodlat B-lag med juniorer som vi mötte. Bilagan å sin sida hade, då spelarbristen var uppenbar denna helg, ställt åtta stycken juniorer på gräsmattan, som flankerades av två 40-plussare samt tre 30- plussare, för att höja medelåldern lite. Kevin Wargh Meehan, 17 numer, hade spelat A-lagsmatch dagen innan, medan Jocke Olausson hade regisserat den matchen. Oscar Sundström och Kalle Olsson hade gjort imponerande inhopp i slutet av samma match. Krille Jansson, som är själen i Bilagan, ingick också i 30-talsuppsättningen. Micke Sundin, 40-talist, är den evige ynglingen, som måste göra mången grön av avund för sin alerthet.

Liksom vid gårdagens match låg spänningen tät, denna gång över Danderydsvallen, som visade sig från sin bästa sida, med ymnigt solsken som svepte över den fint gröna mattan. Matchen börjar och de vitklädda Viggbyiterna snor snabbt åt sig initiativet och först efter 6 minuters spel kan Danderyd komma över på de vitas planhalva och skapar också en mindre farlighet som dock snabbt reddes ut. Därefter blev det mycket vitt.

I den 12:e minuten kan Jocke Olausson lägga en perfekt hörna, som Jakob ”Jalle” Haegermark kan nicka i mål (1-0), vilket också förevigades på bild (se nedan). Tre minuter senare (15:e) skjuter Oscar Sundström i ribbans underkant dock utan att bollen går i nät, men en driftig Hessam Ghaderi kan resolut slå in returen (2-0). Ytterligare tre minuter senare in i matchen (18:e), kan samme Hessam spela fram till Jocke Olausson, som distinkt trycker in bollen med en bredsida i bortre hörnet (3-0), vilket framgår av bild här under.

3-0 till Bilagan efter 18 minuter, var en smakstart som nog ingen förväntat sig. Men det roligaste var dock helt klart på vilket sätt man spelade. Bollen gick som på ett snöre och man slutade aldrig att imponeras av hur smidigt anfallen byggdes upp. Hittills hade Viggan alltså gjort mål med tre minuters mellanrum, något som åter skulle upprepas, då Anton Jonsson, f.ö. son till Danderyds tränare denna dag, i den 21:a minuten lägger in 4-0, vilket också kan beskådas på bild nedan.

Trots den totala dominansen från Bilagans sida, kan Danderyd få ett jätteläge i den 37:e minuten, sedan en äkta indianare hade producerats av de vita. Det hela reddes dock upp av en säker Patric Kajhed, som medelst en reflexräddning hindrar bollen från att gå i mål. Men minuten efter, kan Kalle Olsson rulla upp hela högerflanken i Danderyd och avslutar lika kraftfullt med att trycka in 5-0, något som också kan beskådas på bild. Det sista som händer i halvleken är att Fredrik Lövgren får förmånen att trycka in 6-0, till den stolte faderns stora glädje.

Första halvlek var nog bland det mest underhållande man sett på länge och även om den goda målskörden bidrog till detta, så var det ändå mest inställningen och det eminenta passningsspelet, som gjorde att denna dag blev så minnesvärd. Även om krafterna hos bägge lagen började tryta i andra halvlek, samtidigt som det ena laget kände sig ganska nöjt medan det motsatta rådde hos motståndarna, blev den andra halvleken, även den, lika underhållande.

Danderyd hade haft en chans i första halvlek och den andra kom efter bara 4 minuters spel i andra, men bollen gick, för Bilagans del, turligt utanför. Minuten efter kan dock Oscar Sundström gå ensam rakt igenom större delen av Danderyd och skickligt placera in 7-0 i den 50:e minuten. Efter att under den första halvleken ha suttit och väntat på att Oscar skulle göra mål, fick man nu sina böner hörda istället och det med råge. Detta var början på något stort, ett riktigt äkta hat-trick var på gång.

I den 55:e minuten spelar Jalle Haegermark fram till Oscar, som levde upp till sitt epitet ”Oscar Guldfot”, genom att sätta 8-0, vilket även framgår på bild här under. Men Oscar nöjer sig inte med detta, utan han kan i den 71:a minuten, efter ett delikat pass från Jocke Olausson, göra bort en gubbe och med en riktig rökare trycker han in sitt tredje mål, vilket blir Bilagans nionde (9-0). Kanske gripen av en lätt hybris, tillåter en av Bilagans tappra gossar Danderyd att få en chans i den 79:e, sedan Kajan i målet enkelt kunde ha tagit bollen, men tilläts icke, varmed Kajans nolla sprack. Som vanligt lämnar vi inte ut några namn vid dylika tillfällen. Bättre för Bilagans del går det minuten efter (80:e), då en av planens suveräna spelare, Jocke Olausson, får göra sitt andra mål, vilket trycks in med rejäl kraft och ger ställningen 10-1.

Men även Jocke har ambitionen att göra fler mål och denna önskan infinner sig i den 86:e, då han slår in en retur som betyder 11-1 och ävensom Jockes tredje mål för dagen. Danderyd, som nu är ett slaget lag, kan inte stå emot när Hessam kan avsluta målfyrvekeriet i den 87:e, då han slår in 12-1 och det är ju inte var dag som Bilagan gör dussinet fullt.

Roligaste från denna dag var som sagt spelet, men även mixen mellan gammalt och ungt fungerade perfekt, en kombination som kan bli mycket viktig framöver. Många imponerande insatser gjordes denna dag och det var extra roligt att Oscar Guldfot också fick utlopp för sin inneboende målspottartalang. Även om Bilagan nu på sina två senaste matcher skapat en målskillnad på 27-1, så är det viktigt att man inte grips av övermod och tror att det räcker med att ställa in skorna på onsdag, då Österåker står på tur.

Då Krutov, som normalt hanterar tangentbordet, befinner sig i London, har hans ersättare Gula Örnen tillfälligt övertagit klaviaturen och sammanställt ovanstående ordkonglemerat.

Krutov

Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11

Laguppställning
Patric Kajhed
Kalle Olsson
Jakob Haegermark
Kevin Wargh Meehan
Hessam Ghaderi
Fredrik Lövgren
Jatil Nasser
Oscar Sundström
Kim Persson
Anton Johnsson
Joakim Olausson
Krister Jansson
Mikael Sundin

Målgörare
Joakim Olausson, 3
Oscar Sundström, 3
Hessam Ghaderi, 2
Anton Johnsson
Kalle Olsson
Fredrik Lövgren
Jakob Haegermark

(se skytteligan)

Gula kort
Jakob Haegermark
Hessam Ghaderi

Röda kort
-

Domare
Mohammad Ebrahimi

Matchens Viking
Oscar Sundström

Matchens VIKing

Publik
12 personer

Väder
+18, växlande molnighet