Assyriska Rinkeby - Viggbyholms IK 3-3 (2-1)
Måndag 15:e september 2008, kl 19.30 på Spånga IP

Statistiskt sett har Viggan haft gigantiska problem mot Assyriska Rinkeby, därför var gårdagens resultat något av en liten skräll i R1:an. Viggan stod upp bra mot ett Assyriska som inte fick lika bra utdelning på sitt individuella spel. Hemmalaget stod för en hel del långbollar, vilket Bilagan i de flesta fall kunde undanröja.

För att ge matchen en chans ställde Bilagan upp med en minst sagt en koncentrerad defensiv. Längst bak fanns Kajan, som förmodligen gjorde sin bästa match i Viggan. Backlinjen bestod av Krille, Kevin, Kalle och Krutov. I omklädningsrummet var det snack om att Breeze skulle spela back. Houlst: ”Det är lugnt. Vi kan kalla honom K*ken. Nu hamnade Breeze istället på mittfältet och för första gången i år fick han beträda en gräsplan och återigen hade ”Mittcirkelsfotboll” fått ett ansikte. Bredvid Breeze härjade, rev och slet den outtröttlige Mikael Hasselhoulst. På sidorna befann sig pappa Tom till höger och Hessam till vänster. Längst fram huserade Farbror Joakim tillsammans med Nizze. För att göra det extra spännande, toppade Viggan bänken, genom att bara ha Arvid att tillgå vid sidan om. För att jämna ut oddsen lite, ringde Nizze till Tumba-Treo-Teo, som kom till mitten av andra halvlek.

Domaren var för dagen klädd i svart, något som matchade hemmalaget i färg, men även i bedömningar. Bilagan satte nog nytt rekord i att ha domaren emot sig i små och stora beslut. Efter ca 10 minuter eskalerade frustrationen över domarens beslut. Pappa Tom fick sig en ordentlig tryckare av den inte helt okände Roberts Kök & Bar, i en 50-50 situation, där Bilagan ville ha frispark, men domaren vinkade avvärjande. Farbror Joakim stod för vedergällningen i situationen efteråt och fick genast ett gult kort.

För att Arvid inte skulle frysa ihjäl fick han föra matchanteckningar. Och i den 17:e minuten skrev han: ”Tom forcerar fram bollen till Houlst som blir fri. 1-0.” Bilagan tog lite överraskade ledningen, efter ett snyggt genombrott av Houlst, där han för en gångs skull satte dit bollen distinkt. Tyvärr replikerade Assyriska direkt genom ett kraftfullt skott till vänster om Kajan. I den 25:e fick Assyriska frispark, men Kajan var bra med och sträckte ut fullständigt för att förhindra bollen att gå i mål. På den efterföljande hörnan blev det dock 1-2. Först reflexräddade Kajan ett närskott. Returen nickades mot bortre stolpen. Krutov som sedan början av 2000-talet ansvarar för den högra stolpen vid defensiva hörnor, reflex-knäade bollen upp i luften. Detta blev som ett upplägg för en Assyriskaspelare som kunde trycka in ledningsmålet.

Halvtid

I den andra halvleken ökade Viggan trycket mot Assyriska, mycket tack vare kontringar. Assyriska styrde spelet, men hade svårt att stänga matchen genom ett 3-1 mål. Istället kom 2-2 i den 66:e minuten. Nizze kom fri på högerkanten, men målvakten räddade till hörna. Hörnan lades av Breeze, som hittade Jocke i slottet och med en perfekt panna, nickade han in kvitteringen i bortre krysset. Snyggt!

Återigen kändes det som om Assyriska höjde sig lite, genom att lägga in ytterligare en växel. 2-3 kom blott fyra minuter efter kvitteringen. Nr 2 i Assyriska brottades med Kalle från halva plan. Trots att Kalle enligt egen utsago gjorde allt för att få bort bollen kunde Assyriskaspelaren snyggt lobba in 3-2.

Viggan skulle dock få sista ordet i matchen. I den 77:e minuten fick Spybar-Jocke hockeyassist, genom att spela bollen över eget huvud ut till Tom, som satte högsta fart mot mål. Väl framme spelade han snyggt in till Nizze, som kunde trycka in kvitteringen. Stor glädje hos framförallt Gula Örnen, som långt efter slutsignal trodde det var den nyinkomne Teo som hade gjort mål.

Assyriska avslutade matchen med några halvchanser, där Kajan var bra med. De flesta skotten gick utanför. Bilagan avslutade matchen med tre helchanser. I den 79:e minuten kom Teo helt fri, men med hjälp av Nizze, avslutas anfallet med en offsideavblåsning. Med fem minuter kvar nickade en Assyriskaspelare nästan i eget mål. Målvakten tippade till hörna och på den är Spybar-Jocke, endast fyra lugghårstrån från att göra en exakt kopia av 2-2 målet. Tyvärr gick nicken utanför och matchen slutade 3-3.

Detta var en bragdmatch av Viggan. Alla slet för alla och laget låg rätt i stort sett under hela matchen. Framförallt imponerade offensiven, genom att många chanser skapades. Bakåt var Kajan extremt stabil. Mitten mitt gav bra understöd till ytterbackarna. (Tack).

I omklädningsrummet efter matchen kom Spybar-Jocke med en ny böjning av namnet Krutov: Krutta! But why!

Krutov


Kvällsmatch = inga kort!!!

Laguppställning
Patric Kajhed
Krister Jansson
Kevin Wargh Meehan
Kalle Olsson
David Erlandsson
Hessam Ghadari
Mikael Houlst, K
Daniel Breeze
Tom Gyldorff
Joakim Olausson
Nils Pasthy
Teo Fagerström
Arvid Hagstedt

Målgörare
Mikael Houlst
Joakim Olausson
Nils Pasthy

(se skytteligan)

Gula kort
Joakim Olausson

Röda kort
-

Domare
Jan Sörälv

Matchens Viking
Patric Kajhed

Matchens VIKing

Publik
11 personer

Väder
+12, molnigt