Viggbyholms IK - Bollstanäs SK 5-3 (1-2)
Onsdag 17:e september 2008, kl 20.00 på Hägernäs IP

Kvällsmatch och en mycket viktig sådan. Vid vinst skulle vägen ligga öppen till Eldorado, eller i alla fall för ett nytt kontrakt i R1:an nästa år. Arvid som brukar sköta anteckningarna vid Bilagans matcher, var denna kväll på hovet och såg ajk förlora mot Växjö Lakers med hela 5-1. Eftersom Arvid var borta klev Presidenten in och förde anteckningar. Uppskattat!!! Motståndet i kvällens match var inga mindre än Bollstanäs, ett lag som Viggan har haft svårt emot de senaste åren. Den inte helt okände Per med skägget, coachade det unga laget från Väsby. Trots att vädret var mulet och mörkt hade 14 personer letat sig ner till klassiska Plano del Grasso.

Första anteckningen var från den 20:e minuten och då var Bollstanäs ofina nog att göra 1-0. Detta skedde efter det att Kajan i mål rusat ut för långt och i fel läge. Målet lämnades ensamt med en boll i nät. Viggan hade för dagen ett starkt lag på pappret. Trots detta lyste spelet med sin frånvaro. Det fanns ingen riktig harmoni i spelet och passningarna hamnade lite varstans. Bättre var det med kämpainställningen. Viggan spelade tufft mot det unga Bollstanäs. Bollstanäs stod för ett kvickt spel och oroade ofta ute på kanterna.

Fem minuter efter ledningsmålet för Bollsta kom Bilagans kvittering. Nizze bröt sig loss på högerkanten och spurtade mot mål. Han hanns upp av en försvarare, som gick för bryskt åt honom i situationen och domaren blåste straff. Jocke som kämpar om skytteligavinst, klev fram och rullade in 1-1.

Fem minuter efter kvittering, dvs i den 30:e minuten kom 1-2. Vigganlägret skrek att det var offside på två man på minst 3 meter, men fick inget gehör ifrån domaren. Friläge och 1-2 var ett faktum.

I halvtid kom Krutov in på planen och han skapade en målchans direkt. Antingen var han nervös för att flickvännen tittade på eller, så slog Breeze en för lös pass i ”vaggan”, Detta ledde fram till att Krutov tvingades rensa. Rensen blev farlig, fast åt fel håll. Kajan lyckades/tvingades avvärja till en resultatlös hörna.

I den 50:e minuten bombade Esmer in 2-2 på en frispark. Krutovklass på skottet. Spelet började nu bli allt tuffare och tuffare och tuffare. Spelare flög hejvilt, medan domaren släppte vissa ”solklara” situationer åt båda hållen för att sedan blåsa ”billiga” frisparkar åt båda hållen. En gång blev det ett fem minuters avbrott då Per hade ett längre utlägg med domaren efter en skada på en Bollstanässpelare.

I den 21:a minuten får Jåge på en hård markrullare vid en frispark. Bollen skar igenom straffområdet och kunde tillslut med hjälp av ett bortaben leta sig in i nät. 3-2 och Bilagan började slicka sig om munnen. Jåge var nu het och kunde endast en minut efter ledningsmålet ramla i straffområdet efter en fällning. Påföljden blev mycket riktigt ytterligare en straff för Viggan. Den här gången klev Nizze fram… och brände. Dock blev det hörna. Jåge slog en perfekt boll i pannhöjd för Houlst som hittade bortre stolpen och nu stod det 4-2.

Direkt på avspark kunde dock Bollstanäs reducera. Ett lågt inlägg skulle fångas upp av Kajan, men han fick bollen precis under hakan och bollen studsade ifrån honom. Han hann dock upp returen, men med tryck från en Bollstanäsare i ryggen kunde han inte fånga upp returen och bollen gick ut till en gulklädd som återigen lyfte in bollen. På högersidan av straffområdet, kom en spelare och slog en volley mot mål. Krister touchade bollen, men den fortsatte mot mål. Då dök Kajan upp på mållinjen och räddade, tyvärr fick han bollen på benet och reduceringen var ett faktum. 4-3.

I den 40:e minuten punkterade Esmer matchen, efter att Farbror Joakim frispelat honom. Fri med målvakten gjorde han inget misstag. Skottet gick lågt och till vänster om målvakten. Med en minut kvar fick Nizze chans till revansch. Krutov gjorde en överlapp då Esmer hade bollen. Krutovs inlägg på ett tillslag landade på Nizzes huvud, men nicken gick i kryssribban och ut.

Det ser nu riktigt bra ut för ett nytt kontrakt. Nu hoppas vi att Järfälla gör ett bra jobb mot Danderyd på måndag. Då är kontraktet säkrat!