Ekerö IK - Viggbyholms IK 0-3 (0-1)
Söndag 28:e september 2008, kl 16.00 på Ekerövallen

Sista matchen för säsongen och en viktig sådan! Förmodligen krävdes vinst mot Ekerö, då Danderyd förmodligen skulle vinna över Pars FC Kista. Bilagan har på sistone visat en gryende form, då man först spelade oavgjort borta mot Assyriska Rinkeby, för att sedan slå Bollstanäs hemma. Men eftersom Danderyd på pappret oväntat slog Järfälla borta, var Bilagan i stort sätt tvingade att vinna mot nämnda Ekerö.

Väl framme vid Träkvistavallen uppstod stor förvirring. ”Var är alla?”. Det visade sig att matchen spelades på Ekerövallen och inte på Träkvistavallen. Stor miss av Viggan och många spelare fick en markering för ”Sen ankomst”. Bilagan mönstrade följande lag: Kajan längst bak. I backlinjen: Hessam, Breeze, Sudden och Krille. Mittfältet: Gylfen, Houlst, Goran och Jocke. Nizze och Farbror Joakim på topp.

Med 15 minuter kvar till match, berättade Breeze om ett drömscenario. Ett scenario som skulle slå in. Breeze ansåg att Kevin skulle börja från start. Särskilt då Kevin var i form och Breeze hade enligt egen utsago druckit ”en hink” vin dagen innan. Något som han flaggade för redan i torsdags. Bytet gjordes. Sedan spekulerade Breeze vidare. ”Om det går bra för laget, kanske jag får spela högre upp”.

Ekerö spelar vanligtvis i vitt-svart, men för dagen dök de upp i röda tröjor. Tydligen krånglade tvättmaskinen. På andra sidan stod Bilagan i sina röda tröjor. Stor förvirring. Det hela slutade med att Ekerö tog på sig västar. Domaren som enligt Modo ”hade extremt smala ben”, blåste till spel och Bilagan tog kommandot direkt. Spelet förlades på Ekerös planhalva under hela första halvlek. Viggan kom hela tiden fram till straffområdet och bakåt krigade Houlst som vanligt framgångsrikt. Pojken som ibland springer lite ”sk-tnödigt”, Hessam, gjorde sin bästa insats i Viggandressen.

Jocke d.ä skapade den första chansen med ett inlägg-skott, som tog i kryssribban och ut. Bilagan skapade chans på chans, men Ekerö stretade emot bra och täckte flera Vigganskott, samtidigt som hemmamålvakten spelade stabilt. Men i den 35:e minuten kom så utdelningen. Hessam spelade fram till Jocke som i sin tur spelade vidare till Houlst, som parallellt med straffområdeslinjen drogs sig åt höger och till slut sköt han bollen distinkt lågt till vänster om målvakten. 1-0!

I den andra halvleken kom Breeze in efter pausen och Krutov kom in med en halvtimme kvar. Redan i den tredje minuten blev Breeze helt fri, men han fick inte ordning på kroppen och skottet gick utanför. I den 66:e gjorde så äntligen Nizze mål. Fri med keepern, kunde han rulla in bollen i bortre hörnet.

I den 70:e minuten var Ekerö ytterst nära att reducera, men fri med Kajan lyfte en Ekeröspelare bollen över ribban. Fem minuter senare osade det återigen hett nere hos Kajan. Kajan tvingades att göra skäl för sitt namn, genom att klara en TRIBBELräddning. Först reflexräddade han ett närskott som gick rakt på. Returen gick till en Ekeröare, som vristade från nära håll, men Kajan kom ut bra och returen på det skottet gick återigen till en Ekeröare, men Kajan räddade det skottet också.

I den sista spelminuten passade Kevin fram till Farbror Joakim, som några minuter tidigare hade fått höra från någon hemmaspelare att han var för gammal för att spela. Spybar Jocke gav svar på tal, då han fri med målvakten lobbade över densamme och fastställde slutresultatet till 3-0.

En gedigen insats av Bilagan, som därmed också klarade av kontraktet och nytt spel i R1A nästa säsong. En säsong som kommer att bli mycket spännande, då Viggan äntligen får upp juniorer i seniortruppen.

Efter en säsong av både Dur och Moll, känns det kul att vi i klubben knöt ihop säcken på ett mycket förtroendeingivande sätt.

FORZA BILAGAN och VIGGAN !!

Signerat Krutov

Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12 Bild 13 Bild 14 Bild 15 Bild 16 Bild 17 Bild 18 Bild 19 Bild 20 Bild 21 Bild 22 Bild 23 Bild 24

Laguppställning
Patric Kajhed
David Erlandsson
Tom Gyldorff
Kevin Wargh Meehan
Joakim Thunström
Göran Dahlberg
Nils Pasthy
Daniel Breeze
Hessam Ghaderi
Joakim Olausson
Mikael Sundin, K
Krister Jansson
Mikael Houlst

Målgörare
Mikael Houlst
Nils Pasthy
Joakim Olausson

(se skytteligan)

Gula kort
Joakim Thunström

Röda kort
-

Domare
Mohamed Musse

Matchens Viking
Hessam Ghaderi

Matchens VIKing

Publik
19 personer

Väder
+15, soligt