Viggbyholms IK - Blue Hill KF 3-3 (3-2)
Lördag 17:e april 2010, kl 13.00 på Hägernäs IP


Aldrig tidigare har väl tränarstaben i Viggan haft sådana angenäma problem vid en laguttagning som denna gång. En intakt trupp sånär som på Anton (som saknade en del av sitt ben) var disponibel inför premiären 2010.

Viggan ställde upp med Magnus Prahl i mål vilket också resulterade i att Kajan fick kliva åt sidan. Backlinjen från höger: Strategen G. Grauers, Kevin, Jonte och Källman. Till höger på mitten startade Göran Dahlberg och innanför sig hade han Kapten Houlst och Jon Gjesdal. Till vänster fick Jocke Thunström börja. Dagen till ära hade han också dumpat sina gröna Ninja Turtles skor. På topp valde Jocke att börja med Jens och Nizze. Ett bra val skulle det visa sig.

Den bänk som bildades efter att laget formerade sig på konstgräset går inte av för hackor eller vad sägs om dessa namn: Tom, Zacco, Jimmy, Gaston och Victor!

Blue Hill kom till spel med en imponerande säsong i division fem och oddset sänktes också på bortalaget dagarna innan match då det visade sig att laget tydligen skulle vara kanonbra. På ena sidan stod nu ett mycket taggat Viggan i rött och på den andra sidan ett helt oprövat Lazio-inspirerat lag i division fyra sammanhang.

Viggan började också bäst. Efter några minuter är Jocke nära att näta, men frågan är om skottet egentligen inte är en ”dålig” passning till Nizze som är fri i mitten av straffområdet. Nr 99 Memo Gurgulu gjorde i vilket fall som helst en mycket bra fotparad. Viggan ångar på och Kevin är nära att göra mål dubbelt om, men Blue Hill reder ut situationen.

Efter det att Houlst fått säsongen första gula kort i den nionde minuten (Det ska också tilläggas att nr 12, Soner Sahin fick höga poäng för sitt fall i situationen. Kortet var dock korrekt) kom också Viggans ledningsmål. Jens tog ett inkast och bollen studsade fram till Goran som tryckte till på ett tillslag. Skottet var så pass hårt att Viggan Video inte hann med. 1-0 och rättvis ledning.

Då vaknade Blue Hill till direkt och kvitterade minuten efter, genom nr 54, Sencer Soguk. Skottet var hårt och gick stolpe in vid Magnus Prahls högra sida. Debuten kunde ha varit roligare än att behöva plocka ut en boll direkt. Viggan repade dock nytt mod redan i den 14:e minuten, då Källman krossade ut till Matchens Viking, Gustaf Grauers, som slog en lyra till en fristående Jens. Fri med målvakten lobbade han in 2-1 till Viggan och förärades där också med ”Way of the day”. Av bara farten kom också 3-1 efter ytterligare ett friläge. Nizze visade power i en närkamp och kunde sedan slå in egen retur. Därmed stärkte också Jens och Nizze sina aktier efter varsitt mål.

Matchen var stundtals hård och Viggan viker sig aldrig, vilket tyvärr ibland leder till för hårt spel och gula kort. Med kvarten kvar av första halvlek kom en reducering för Blue Hill. Återigen var det nr 54 som kom fri på högerkanten och sköt in 3-2 vid Prahls första stolpe den här gången.

Mot slutet av första halvlek missade Göran en straff. Skottet tog i målvaktens högra stolpe och ut. Inte bra. 3-2 stod sig till halvtid.

Den första halvleken bestod av fart och fläkt och massor av chanser. Den andra halvleken blev mer återhållsam, men fick ett dramatiskt slut.

Blue Hill flyttade fram sina positioner ytterligare. Detta ledde till att Viggan fick en del kontringar, där oftast Zacco var inblandad. Med 25 minuter kvar fick Blue Hill en extra push. En för dagen lite för het Jens fick sitt andra gula kort och därmed fick Zacco springa själv på topp, men det skulle han göra ganska bra. Med 10 minuter kvar kom han fri från sidan med målvakten, men lobben gick precis över.

Blue Hill som nu började få klockan emot sig ändrade taktik och slog många inlägg. En del blev riktigt farliga. I den 88:e minuten föll så kvitteringsmålet. Nr 11, Abbe Lasfirare, slog en långboll in mot straffområdet. Nr 4 i Viggan nickade oturligt i eget mål via stolpen. Studerar man sedan video-sekvensen kan man se att nr 10, Micke Tede i Blue Hill, som bollen är avsedd för, inte ens tittar på bollen när den närmare sig.

Följaktligen blev det delad poäng i premiären för båda lagen. En match som Viggan borde ha avgjort i första halvlek. Blue Hill spelade dock också bra fotboll och sett hur matchen gestaltade sig var det nog ett ganska rättvist resultat. Nu gäller det att tagga om mot Storskogen nästa vecka och nu är ju ena forwardsplatsen ledig!

FORZA VIGGAN

Signerat Krutov



Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12 Bild 13

Laguppställning
Magnus Prahl
Gustaf Grauers
Kevin Wargh Meehan
Jonathan Lombard
Mikael Houlst, K
Joakim Thunström
Göran Dahlberg
Jon Gjesdal
David Källman
Jens Eklöf
Nils Pasthy
Tom Gyldorff, avb
Jimmy Everum, avb
Victor Stenberg, avb
Henrik Zacco, avb
Gaston Nunez, avb

Målgörare
Göran Dahlberg (8)
Jens Eklöf (13)
Nils Pasthy (18)

(se skytteligan)

Gula kort
Mikael Houlst (8)
Kevin Wargh Meehan
Jon Gjesdal

Röda kort
Jens Eklöf (68:e, 2 gula)

Domare
Suhel Youssef, HD
Emil Cedersjö, AD1
Rafael Rahman, AD2

Matchens Viking
Gustaf Grauers

Matchens VIKing

Publik
88 personer

Väder
+8, molnigt