Rotebro IS - Viggbyholms IK 3-3 (2-1)
Måndag 26:e april 2010, kl 19.30 på Skinnaråsens IP

Ja då va det en riktig start för bilagans jakt i R1:an, eftersom första matchen mot Marieberg blev en W:O vinst. Matchens startelva bestod av Richard i mål, högerback Linda, mittbackar Jimmy o Victor S, vänsterback Christer, högerytter Simon, mitt Gaston o Houlst, vänsterytter Thuna, forward Gonne o Jensa o på bänken fanns Bragi, Viktor R, Nisse o Krille.

Vädergudarna hade bestämt sig för börja blåsa till matchstart även de, så det skulle komma att påverka spelet ibland när lyror slogs, bifogad kyla för åskådare la de på som en bonus. Matchen började lite olyckligt när Gaston fick sig en spark på foten i 2:a minuten o tvingades utgå för resten av matchen så Nisse byttes in. Minuten senare fick Houlst en bra chans men tyvärr fick han lite för mycket fot under bollen så den steg lite högt. Rotan svarade minuten senare med en liknande chans där de efter en lobb i ribban drog bollen högt över.

I matchminut 9 sprang sig Houlst fri på högerkanten på en boll från Thuna (med eventuell touch av Gonne) o kom fri med målvakten o rullade in 1-0 till Viggan. Matchens första varning tilldelades Christer i den 16:e minuten. I 35:e minuten drar nr 3 på ett inlägg utanför straffområdet som blir till ett skott som får en konstig bollbana o tyvärr överlistar Richard med resultatet 1-1. Däremellan hade vi haft ett skott från Nisse o en chans som tyvärr Gonne o Nisse kom samtidigt på o därför blev resultatlösa. Rotan hade även de haft lägen men inga som ledde fram till några farligheter. Rotans nr 6 hade dragit på sig varning i minut 38.

Sista fem i första halvlek ledde till vardera 1 varning Houlst för oss i minut 40 o nr 15 för Rotan i minut 44. Innan Rotans varning hade nr 3 Gjort 2-1 på en pass rakt in framför mål från vår vänsterkant då de vänt spelet med en krossboll. Vi delade även sista chanserna med varandra då Jens hade en farlig nick som blockades o Rotan ett skott som Richard tippade till hörna.

Underläge med 1-2 o efter en kort paus startade vi andra halvlek med byte mellan Simon o Viktor R. 11 minuter in i andra så får Jens på en skön lobb som går i en båge över målvakten o resulterar i en kvittering till 2-2. Rotan svarar med att 2 minuter senare peta in 3-2 på en trolig misslyckad offsidefälla där nr 3 då blev helt ren med Richard o rullade in bollen i bortre hörnet. Minuten senare drar Thuna på sig en varning o i 63:e minuten byter han med Bragi. Även Krille får chansen då han byter med Christer i 69:e. 5 minuter senare kan vi skönt se Jens än en gång slå till. Denna gång assisterad av Nisse rullar han bollen härligt under målvakten o det är kvitterat igen.

Vårt sista byte kommer i 76:e minuten då Gonne byter med Simon. Matchen avslutas med att Rotan har 2 riktigt vassa anfall. Det första i 78:e då Richard gör en dubbelräddning o de sedan drar bollen högt över i tredjeläget. Andra anfallet var än närmre då de först drar en hörna direkt i bortre stolpen för att sen i andraläget skjuta i ribban o i tredjeläget göra mål men lyckligtvis var det offside. Jens får vår sista varning i 86:e men Rotan gör genom nummer 6 matchens fuling genom att glidtackla Linda i 89:e med dobbarna före o därmed få sitt andra gula tillika rött kort.

Ja vi fick alltså i slutänden med oss en pinne från Rotebro o det va en riktigt bra laginsats. Rotebro kommer nog alla lag få svårt med för de spelar en riktigt bra fotboll. Nu laddar vi upp för riktig hemmapremiär mot Kungsängen som även det kan bli en svår nöt att knäcka.