Viggbyholms IK - Danderyds SK 0-0 (0-0)
Söndag 2:a maj 2010, kl 17.00 på Hägernäs IP


Inga mål, men ändå en mycket spännande match blev det när kommunrivalerna drabbades samman nere på Hägernäs IP. Som dom flesta säkert vet vid det här laget, spelar Daniel Niklasson, Martin Persson och Jonas Pasthy i Danderyd och alla tre är förtjänta av ett högt betyg. Danderyds taktik var enkel. Utgångspositionen började långt ner i banan, samtidigt som J. Pasthy och nr 8 Markus Haataja låg på rulle. Viggan ”tvingades” därför att föra matchen något som man också gjorde, men utan att det blev riktigt tryck på offensiv planhalva. Viggan skapade dock tre feta målchanser i den första halvleken. Dels två nickar som gick över samt ett skott efter inlägg, som räddades på mållinjen.

Ett bra drag av tränaren Jocke var att starta med Tom som mittback. Nu var i och för sig Jonte sjuk, men Toms snabbhet visade sig viktigt, särskilt i närkamperna mot Jonas Pasthy. Danderyd skapade sina målchanser på klassiska omställningar och med lite flyt kunde även Danderyd gjort några mål i den första halvleken. I den sista minuten av första halvlek skapade Danderyd en trippelchans på hörna. Det sista skottet gick tätt utanför.

För att vara ett derby, var det ganska snällt i den första halvleken där framförallt Danderyd visade fighting spirit, medan Viggan gick och väntade på att någon annan skulle göra det.

Matchbilden var densamma i den andra halvleken. Den stora skillnaden var dock nu att Viggan lyckades skapa ett bättre tryck och lite längre anfall. Resultatet från denna tyngre belägring var att Danderyd fick klarare kontringar. Nu tilläts Jonas få mer gräs att springa på, då Tom inte lika frekvent låg i närheten.

Viggan skapade en mängd chanser i den andra halvleken, men en salig blandning av snygga skott, spektakulära räddningar från Martin Persson, skott i virket och räddningar på mållinjen (igen) gjorde att Viggan fick gå av planen mållösa. Danderyds giftigaste chans var när Gustaf Grauers nickade i egen stolpe, men sedan elegant kunde dämpa sin egen retur. Snyggt!

Vid slutsignalen var Danderydsspelarna mycket nöjda. Årets första poäng och en mycket väl taktiskt genomförd match, där nämnda Martin Persson höll tätt, samtidigt som Niklasson på mittfältet hade en lyckad eftermiddag, samtidigt som Jonas Pasthy orkade springa hela matchen och därmed pressa Viggan-försvaret.

Matchen kunde slutat hur som helst, men lite besviken bör man dock vara. Spelet flyter ännu inte riktigt och med bättre utdelning kunde laget ha gjort minst fyra mål. Positivt är dock att Kajan svarade för en mycket bra insats. Hans utrusningar var exakta. Nizze Pasthy som ofta får jobba i det tysta, gjorde även det i söndags. Jon tillför laget mycket, då han ofta lyckas hålla i bollen. Den som dock är mest på gång just nu är Henrik Zacco. Näsa för mål har alltid funnits där, men nu börjar också löpsteget och fysiken komma tillbaka. Vi får heller inte glömma att vi inte har förlorat ännu och tills på söndag är det tema revansch mot Bele/Barkarby och då måste ytterligare ett antal bitar falla på plats. Sker det, så blir det seger!

FORZA VIGGAN

Signerat Krutov



Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12 Bild 13

Laguppställning
Patric Kajhed
Gustaf Grauers
Tom Gyldorff
Kevin Wargh Meehan
Mikael Houlst, K
Joakim Thunström (65)
Göran Dahlberg
Henrik Zacco
Jon Gjesdal
David Källman
Nils Pasthy (60)
Jimmy Everum, avb (60)
Victor Stenberg, avb (65)
Daniel Breeze, avb

Målgörare
-

(se skytteligan)

Gula kort
Jon Gjesdal (62)
Gustaf Grauers (70)

Röda kort
-

Domare
Sladjan Nikolic, HD
Andreas Lundquist, AD1
Freddy Åhlin, AD2

Matchens Viking
Patric Kajhed

Matchens VIKing

Publik
89 personer

Väder
+11, sol