Viggbyholms IK - Kungsängens IF 3-1 (2-0)
Måndag 3:e maj 2010, kl 20.00 på Hägernäs IP

Ja, då va det äntligen en riktig hemmapremiär för bilagan. Herr kyla ville ännu en gång inte släppa taget till matchstart men denna gång slapp vi blåsten i alla fall.

Viggan hade samlat följande manskap från start : målvakt Mange, högerback Breeze, mittbackar Sudden o Christer, vänsterback Bragi, högerytter Simon, innermitt Victor o Viktor, vänsterytter Niklas o på topp hade vi Jens o Gonne. Bänken bestod av Zacco, Nisse, Hessam, Krister o Luke.

Matchens första 20 minuter bestod inte av några riktigt kvalificerade chanser men viggan var nog närmast, med dels en hörna med flertal skott som blockades samt när Christer slog en krossboll som Jens nästan nådde för en nick över målvakten. I den 21:a minuten kom då Viggans ledningsmål efter att Bragi slagit en lyra längs vänsterkanten, som snappades upp av Jens, som slog ett inlägg till Gonne, som nickade in den vid målvaktens bortre hörn. Halvleken fortsatte i vigganfavör med chanser som Jens långa inkast som Niklas skarvade vidare till Gonne som nästan fick en tå på bollen och Victors placeringskott som nästan fick rätta knorren att slinka in i bortre hörnet. Målvakten hade även gjort en trippelräddning där vi tyvärr lyckades få allt mitt på. Innan halvleken var över hade även matchens första varning utdelats till nr 10 i Kungsängen samt bytt in sin coach eftersom en av deras spelare skadats o de inte hade några andra avbytare.

Direkt vid start av andra halvlek byttes Zacco in istället för Simon. Jens försökte kopiera sitt mål från Rotebromatchen med ett lobbskott i 49:e minuten men denna gång gick lobben utanför. 3 minuter senare kom Niklas fri på vänsterkanten och slog ett inlägg till en fristående Zacco som kunde nicka in 2-0 till Viggan. Ytterligare 5 minuter senare skapade Kungsängen sin farligaste chans i matchen då de fick ett nästintill friläge men rullade bollen utanför.

I 60:e minuten fick Nisse hoppa in istället för Viktor R. Följande minut blev ganska händelserik då vi först utökade vår ledning till 3-0 föranlett av ett inlägg från vänsterkanten av Niklas som i röran framför mål studsade via en kungsängenspelare in för ett självmål. Sedan blev Jens attackerad av en motståndare och tyvärr så såg inte domaren insidenten utan bara när Jens knuffade till honom. Detta blev som resultat att Jens först fick gult kort för knuffen sen ytterligare ett för snack och således blev utvisad.

I den 69:e minuten kom Kungsängen med ett anfall på högerkanten och framme vid straffområdet drogs ett riktigt rökarskott på som landade i magnus bortre kryss å då va det reducerat till 3-1. Minuten efter va det dags för ostskivan igen och denna gång va det Zacco som var syndaren. Kungsängen ville inte vara sämre ostätare utan tog en skiva minuten senare. Matchminut 76 blev Hessam inbytt istället för Gonne och 5 minuter senare hade även han tagit en ostskiva. Han fortsatte sin aktivitet med att minuten senare dra till med ett volleyskott på inlägg från Zacco men målvakten lyckades tippa den till en resultatlös hörna. Detta var Viggans sista stora chans o matchen slutade med vinst 3-1.

Ja, detta va en väldigt bra genomförd match av viggans krigare återigen och det kanske kan låta som om Kungsängen va helt ofarliga men de hade en del anfall som va farliga men nådde inte riktigt fram så offensiven va de ganska okej på men defensivt va de sämre. Matchbilden kunde kanske varit annorlunda om de haft med mer spelare så returen i Kungsängen lär nog bli tuffare, men återigen en stabil match av bilagan alltså! Nu får vi en veckas vila då matchen mot Vaxholm har flyttats till den 9/6 så nästa match för B-laget blir måndagen den 17/5 hemma kl 20 mot Österåker.