Bele Barkarby FF - Viggbyholms IK 6-2 (3-0)
Söndag 9:e maj 2010, kl 17.00 på Veddestavallen

Matchens bäste spelare, nr 14 i hemmalaget Bele Barkarby, Alexander Längqvist, hade stor show på Veddestavallen söndagen den 9:e maj 2010. Nyförvärvet från Järfälla stod för matchens första riktiga farlighet då han nickade på hörna. Kajan räddade men Alexander tog sin egen retur. Skottet gick dock i insidan av stolpen och ut till nr 4 Magnus Elmerhag som inte hann reagera tillräckligt snabbt, utan träffades i huvudet snarare än att han nickade medvetet. Bollen gick hursomhelst över.

Viggan visade tidigt att man för dagen var skitdåliga! Passningar gick inte fram, passningar bröts. Trots att man från sidan kunde se att Viggan kämpade, så var det som att det inte hade någon effekt alls. Beles 1-0 kom på hörna. Distinkt innickat av nyss nämnde nr 14 Alexander. 2-0 målet kom inom en minut efter ledningsmålet. Viggan förlorade bollen och Bele kunde friställa nr 11 Anton Tollerup, som mycket säkert kunde placera in 2-0. Viggan ville ha målet bortdömt för en solklar offside. Döm själva på filmen! Viggan skapade endast en riktig chans i den första halvleken. Då stod det redan 2-0 till Bele. Zacco drog ner på vänsterkanten och hade eget skottläge. Istället för att skjuta lade han en Gretzkypass över hela straffområdet till Göran, som med öppet mål sköt utanför på en halvsvår volley.

Förutom målen i första halvlek skapade även Bele ett flertal vassa målchanser. Öppet mål, precis utanför. Sköt precis över krysset. Viggan fungerade inte alls defensivt i matchen. Knackigt hemjobb, obefintligt djup vid alldeles för många tillfällen. 3-0 görs sedan Kevin hamnat i ett 2 mot 1 läge. Detta efter det att Jonte halkat på det våtslippriga planen och Anton Tollerup kan göra sitt andra mål för kvällen.

3-0 i paus och Viggan gick in i omklädningsrummet för en kollektiv bestraffning!

Jocke och Uffe ändrar om ordentligt i laget direkt efter paus. Alla på bänken luftas och det är framförallt Ingel, Nizze och Jimbo som gör avtryck på sina inhopp. Dock gör Bele både 4-0 och 5-0 innan Viggan får vara med och leka. 4-0 gjordes återigen av nr 14 Alexander. Han bröstade snyggt ner ett inlägg och tryckte in 4-0. 5-0 målet var kanske det mål som bäst speglade matchen. Viggan har inkast högt upp på offensiv planhalva. Man förlorar bollen och Bele tokkontrar. Viggan hinner inte med och Anton Tollerup skrivs in i historieböckerna som en riktig ”Viggan-dödare” med sitt hattrick.

Viggan reducerar i slutet av matchen med en riktig pärla från Jimmy. Hans frispark går endast 0,4 cm ifrån krysset! Snyggt! Bele sticker emellan och gör 6-1, då Kajan får en hel planhalva att försvara själv mot nr 9, Jesper Andersson. En duell som Jesper vinner. Nizze gör matchens sista mål. Elegant bredsidar han in en volley från Ingel och slutresultatet skrivs till 2-6!

Några slipper giljotinen: Nizze och Jimmy gör mål! Bra! Fredrik Ingel var pigg då han kom in.

Är Viggan tagna av stundens allvar? Var är det vägvinnande spelet från förra året? Vi får hoppas att Viggan i och med förlusten mot Bele tog av sig blyvästen och hädanefter springer, sparkar och tänker på ett helt annat sätt. Heaven & Hell!

FORZA VIGGAN

Signerat Krutov

Ps. En stor eloge går till Bele Barkaby. Dels för uppvisningen under matchen, men också för matchprogrammet som innehöll spelare som inte är aktiva i år. Kul ändå!