Viggbyholms IK - IFK Vaxholm 2-0 (2-0)
Onsdag 19:e maj 2010, kl 20.00 på Hägernäs IP


Säsongens bästa match kom mot obesegrade Vaxholm. Slutresultatet skrevs till 2-0 i en ganska chansfattig match. Om målchanserna uteblev så var det bättre fart på det fysiska spelet. Det small nästan i varje situation utan att det kändes som fult spel, även om det utdelades några gula kort.

På 20 minuter gör Viggan två mål. Första assisterar Fredrik Ingel den alltid lika glade Jens som med vänstern träffar bortre stolpen och in. Kliniskt avslut som förärades med ”Way of the Day”. 2-0 målet tillkom på en frispark efter det att Victor fixat en frispark. Ingel slog frisparken i semaforhöjd. Bollen touchar en Vaxholmare, sedan Jens (tror vi) och sedan ytterligare en Vaxholmare”. Speakern utropade målet som ett självmål, efter att ha frågat linjedomaren som haft en kortare dialog med domaren. Speakern skulle dock ha vetat bättre enligt en äldre herre från Vaxholm som i paus vädrade sin frustration och tyckte att ”säga självmål är det värsta man kan säga”.

Som nämnts i den första meningen i första stycket, gjorde Viggan sin bästa match för säsongen. I förra matchen hittade Niklas, Källman och Jens varandra bra. I matchen mot Vaxholm var högerkanten Kungar. I stort sett allt spel startade på högerkanten och oftast var det Daniel Breeze som höll taktpinnen. Victor Stenberg gjorde återigen en mycket gedigen insats som högerlöpare. Ytterligare några positiva omdömen. Magnus Prahl höll nollan i målet. Kan inte bli bättre. Gaston Nunez som utnämndes till Matchens Viking har nu kommit in i mittcirkelsjobbet. Mannen som avgjorde mot Österåker, Jimmy Everum tackades för sin insats genom att spela som mittback, något som han gjorde riktigt bra. Han vann i stort sett alla nickdueller och spelade enkelt! Sedan har vi också Nizze som duracell-kaninen nr 1.

Hur var Vaxholm? Ser man endast till filmen är det i stort sett omöjligt att få ett helhetsintryck. Vaxholm skapade inga direkta farligheter, men framförallt ägde dom aldrig matchen. Viggan kontrollerade och kändes aldrig hotade. En bild som etsat sig fast är att Daniel Breeze står med bollen och fördelar den vidare.

Äntligen har Viggan fått igång maskinen, men det krävs seger mot Sundbybergs IK på lördag för att kunna prata om nivåskillnad i spelet, snarare än en kort trend. Förra årets möten mot Sumpan slutade 4-4 och 2-2.

FORZA VIGGAN

Signerat Krutov



Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11

Laguppställning
Magnus Prahl
Jimmy Everum
Jonathan Lombard
Mikael Houlst, K (73)
Victor Stenberg
David Källman
Fredrik Ingel
Jens Eklöf (79)
Nils Pasthy
Gaston Nunez
Daniel Breeze
Simon Espejo, avb
Göran Dahlberg, avb (73)
Henrik Zacco, avb (79)
Patric Kajhed, avb

Målgörare
Jens Eklöf (8)
Fredrik Ingel (21)

(se skytteligan)

Gula kort
Mikael Houlst (26)
Jens Eklöf (45+1)
Gaston Nunez (81)

Röda kort
-

Domare
Daniel Törnros, HD
Serdar Akalinli, AD1
Leo Aiderfors, AD2

Matchens Viking
Gaston Nunez

Matchens VIKing

Publik
105 personer

Väder
+20, klart