Viggbyholms IK - Sundbybergs IK 0-1 (0-0)
Lördag 22:a maj 2010, kl 13.00 på Hägernäs IP

Efter två raka segrar var nog många inställda på ytterligare en seger, framförallt sedan spelet blivit allt bättre. Annars talade statistiken för ett oavgjort resultat. Viggan fick laborera om lite i startuppställningen från Vaxholmsmatchen.

Gaston gick in som mittback tillsammans med Jonte. Daniel Breeze och Källman tog varsin kant. Jon var tillbaka på mitten och fick också utnämningen Matchens Spelare från ”Gamla Vikare”. Bredvid sig hade han Mikael Houlst, Kapten samt Matchens Profil. Fredrik Ingel startade till vänster och Göran till Höger. Framåt började Nizze och Jens.

Viggan börjde hyggligt, men spelet från Vaxholmsmatchen stod inte att finna. Viggans första skott på mål kom också först efter 30 minuter, sedan Göran Dahlberg forcerat fram på högerkanten. Sundbyberg skapade en vass chans innan paus, eller snarare skapade Viggan den chansen efter fummel i försvarslinjen. Skottet gick utanför Kajans vänstra stolpe. Det blev en ganska vakuuminspirerad första period på 35 minuter, där det rådde ett ordentligt ställningskrig. Sumpan visade upp en riktigt bra defensiv, men med ca 10 minuter kvar kom en tempohöjning från Viggan. Nizze fick en riktigt fet chans. Nästan helt fri sköt han, men missade målet.

0 – 0 i halvtid kändes spelmässigt som ett rättvist resultat, men Jons volley i sista minuten i den första halvleken var värd ett bättre öde. Med en uppåtstigande trend i slutet av den första halvleken var förväntningarna stora på de röda inför den andra, men istället sjunk man som en sten, både vad gällde intensitet, fart och chanser.

Redan efter 5 minuter av andra halvlek kunde Sumpan ta ledningen med 1 – 0. Skottet såg ut som en felträff som Kajan räddade, men returen blev istället en perfekt passningen till bortalagets specielle målskytt, Jonatan Fre. Trots underläge hoppades man att hemmalaget skulle tända till, men istället radade de grönklädda upp farligheter. Flera vassa hörnor oroade. Till och med ett inkast som gick direkt mot Kajan blev farligt och målvakten tvingades tippa till hörna.

Viggan skapade ett fåtal chanser, där Jens är nära i mitten av halvleken, men skott/petning går i burgaveln. Det stora samtalsämnet på läktaren var annars den frilägesutvisning som målvakten borde fått i Sumpan. Jens kom fri och försökte peta bollen över målvakten utanför straffområdet. Sagt och gjort. Målvakten tog med handen och borde ha blivit frilägesutvisad, men fick bara gult kort! MEN!!! Viggan Video kan visa att Kjell Jönsson var oskyldig till brott. Jens lobbade honom i huvudet. Case closed!

Zacco får hemmalagets sista chans, men hans skott ur trängt läge försvinner på utsidan om målvaktens högra stolpe. Matchen slutade 0-1 och Viggan får nu efter hårt matchande den senaste veckan, slicka såren tills mötet borta mot Djursholm måndagen den 31 maj.

Tyvärr blev den 50:e matchen för Jocke som Viggans tränare inte någon succé, men fortfarande är det lång tid kvar av serien!