Reymersholms IK - Viggbyholms IK 1-7 (1-3)
Måndag 24:e maj 2010, kl 20.00 på Mälarhöjdens IP

Att tillbringa en måndagskväll på Mälarhöjdens IP är inte alla förunnat och denna gång var ”nattskiftarn” BilleBlogg ej med i förteckningen, varför undertecknad får ta tag i tangentbordet. Några som dock förunnats att närvara denna afton var: Rikard Lejonhjärta i mål, Jimmy, Goran, Braghi, BollstaKrille, Zaccau, Nizze, Niklas, Gonzo, Kriffy, Jens Klinsman jr, Holstein och Thuna. Förhindrade att närvara voro Simon och Zeke.

Knappt hade matchen mot Reymersholm börjat förrän ett visst missförstånd uppstod i de bakre leden hos de gröna, något som Jens inte var sen att utnyttja och det stod ganska snabbt 1-0 till Viggan och backlinjen såg ut som fiollådor. Men det skulle komma mera.

Gonzo, som stressat till matchen för att hinna hoppa i sin armbindel i tid, kunde sedan efter en eminent passning från Zacco peta in en 2-0 ledning för Viggan och allt såg ut att vara helt under kontroll, vilket det också var. Niklas, den goe gubben från Götet, hade inte nuddat bollen efter det att han inkommit på plan några sekunder tidigare, men nu i den 33:e, gör han det, efter att ha fått en framspelning från Nisses fötter och får in 3-0 för Viggan. Vilken entré! Efter ett friläge i den 40:e kan sedan de gröna reducera så att Viggans ledning krympte till 3-1.

Andra halvleken kanske inte var lika välartikulerad i spelet som den första, även om det blev ännu mer mål under denna period av matchen, något som påbörjades redan efter tio minuter, då den för dagen helekvilibristiske H. Zacco lurar ut en hel del gröna spelare utanför sid- och kortlinjen, innan han, för att få utrymme för sin vänsterfot, gör några extra ärevarv för att kunna slå in 4-1 för Viggan.

Tre minuter senare passar Göran fram Thuna, som med lite Dubaisand i skorna ändå kan peta in 5-1 till Viggan. Efter ytterligare två minuter kommer Hovåsexpressen Niklas och kan på eget bevåg öka på Viggans ledning till 6-1. Matchen avslutas sedan målmässigt efter 34 minuters spel i den andra halvleken med att Jens avslutar det som han påbörjade, nämligen med att göra mål på Jimmys fina passning.

En synnerligen välarmerad Bilaga hade inga problem med att göra processen kort med ett Reymersholm, som verkar få svårt att hålla näsan ovanför vattenytan att döma av tabelläget.

Många fina individuella prestationer noterades denna afton och det artificiella underlaget gladde nog de flesta som ledsnat på att springa omkring i terrängen på Hägernäs fläckvis gröna och allmänt gropiga plan.

Reymersholm var som sagt en munsbit för denna starka upplaga av Bilagan, men redan på söndag, dagen före A-lagans match mot Djursholm på måndagen, är det dags att skapa en ny slagkraftig uppställning mot det till synes formstarka Bele Barkarby.