Viggbyholms IK - Bele Barkarby FF 3-2 (1-1)
Söndag 30:e maj 2010, kl 14.00 på Hägernäs IP

Då va det återigen dags att visa alla Bilagans härliga trend av matcher. Denna gång så var startelvan : Richard i mål, Fredrik Lövgren vänsterback, Uffe Johnson o Zeke som mittbackar, Kajan som högerback, Krille som vänsterytter, Hessam o Jocke Olausson som mittmitt, Simon som högerytter o på topp hade vi Nisse o Lillgurra. Bänken var inte allt för full med spelare men kunde efter hand fyllas på med Zacco, Gonne, Houlst o Sundin.

Matchen började lite trevande med få chanser, men i 11:e minuten skrapade vi fram en hörna som Jocke slog o i straffområdet fick Lillgurra på ett skott som målvakten räddade o sedan hade Uffe chansen att slå in den men målvakten lyckades tippa den över ribban till en resultatlös hörna.

Beles första allvarliga chans kom i 30:e minuten då de efter ett fint inlägg från vänsterkanten blev helt fria men misstajmade nicken vilket ledde till inspark. Denna chans gav Bele lite udd o 3 minuter senare lyckades de slå in 0-1 efter lite kalabalik framför vårt mål föranlett av en liten groda av Richard, då han haft lite för mycke tvål på handskarna. Detta mål fick oss dock ej att kapitulera utan vi gick friskt framåt och när Nisse spelade fram till Krille i 35:e minuten lyckades han genom en framstöt valla den via en Belespelare och bollen gick lite turligt men ändock in i mål till 1-1.

Sista 10 minuterna va ganska händelsefria men Richard fick revanschera sig efter tvålfadäsen o göra en fin reflexräddning när Bele fick till ett lågt skott i slutminuten. Här hade även Zacco släppts in i matchen då Fredrik fått en spark på benet.

Efter halvtidsvilan byttes även Gonne och Houlst in och Nisse o Uffe fick ta till bänkvila. I 50:e matchminuten skulle nog Lillgurra fått ett mål på sitt konto men domaren tyckte att han tacklat målvakten o istället för mål blev det frispark. Minuten efter så hade han friläge igen och försökte lobba över målvakten men blev lite för vag med lobben. Det skulle dock bli 3:e gången gillt här för Lillgurra, då han 5 minuter senare efter en pass av Simon snett inåt bakåt, dragit på ett skott som resulterade i ledning 2-1.

Bele hade precis som i första inte haft några riktigt allvarliga chanser, men ungefär som vår kvittering i första lyckades de kvittera ganska snabbt då de på högerkanten 2 minuter efter vårt ledningsmål fick på en riktig rökare i Richards vänsterkryss.

I 60:e minuten fick vår siste bänknötare (Sundin) hoppa in då han bytte me Kajan. Kvarten senare fick vi en frispark strax utanför straffområdet o Lillgurra stegade fram för att lägga den. Tyvärr fick han ingen riktigt bra träff men den touchade utsidan av stolpen o gick till inspark.

Matchens sista 10 gick nog helt i vår favör. I minut 80 hade Hessam ett gyllene läge att ge oss ledningen då Zacco slog ett markinlägg som Nisse hoppade över vilket helt friställde Hessam, men han fick för mycke fot under boll o den flög över ribban. 2 minuter senare drog Zacco på ett rungande skott som tyvärr träffade ribban o rann ut i sanden. Zacco skulle ändå va me i slutändan av Viggans chanser o i 86:e minuten kunde han med ett volleyskott på inlägg från Gonne punktera matchen o spika slutresultatet till 3-2.

Ja härligt o se att Bilagans härliga form fortgår. Båda lagen hade till denna match haft det svårt med att framskaffa spelare men inget ska ta ifrån oss vinsten även om vi kanske haft fru Fortuna med oss när det gäller motståndarna än så länge. Hittils är det väl bara Rotebro som har kunnat ställa upp med ett av sina starkare lag men vi ser fram emot nästa match som e borta mot Vaxholm kommande onsdagkväll.