FC Djursholm - Viggbyholms IK 0-1 (0-1)
Måndag 31:a maj 2010, kl 19.00 på Djursholms IP

Som vanligt i år kom Viggan till spel med en mycket gedigen trupp, frågan var dock om spelet skulle falla på plats efter en inte allt för bra insats mot Sundbyberg i omgången innan. Prahlen stod i mål och han backades upp av G. Svensson, nyss hemkommen från Brasilien. Dock stod Magnus Prahl hela matchen. I backlinjen har Jimmy vuxit till en gigant med god hjälp från Jonte Lombard. Daniel Breeze började på högerkanten medan Gaston fick testa en nygammal roll som vänsterback. I mitten började Kapten Mikael Houlst tillsammans med det norska fullblodet Jon. Victor Stenberg och Fredrik Ingel tog hand om kanterna. Framåt startade Jens och Zacco och som man startade!

Viggan satte in högsta växeln redan från början. Under första halvlek rann man igenom inte mindre än tre gånger. Det blev ett mål i matchen och det var Kaptenen själv som också tog ansvaret. Mikael Houlst kunde fri med målvakten göra proceduren kort och ledningsmålet var ett faktum. En kall yttersidan förpassade lädret in i nät. Efter ledningsmålet trummade Viggan på och skapade mängder med målchanser, men endast fysikens lagar samt målvakten i Djursholm kunde förklara varför bollen inte ville gå in i mål.

Jimmy slog en lång boll på Jens, som elegant slank förbi sin motståndare, men fri med målvakten sköt han över. Zacco provade en annan approach då han kom fri, ett sk ”slow-shot” i låg hastighet, men ingenting gick. Jon lyckades med en norsk fylla och kom på så sätt fri, men en vacker enhandsräddning grumlade eventuell glädje. Jens satte returen, men då stod han i offsideposition. Linjedomaren fick dessutom vatten på sin kvarn från fjärdedomaren för dagen, Presidenten.

Djursholm har några ströchanser, men på det hela är det ett lag på planen. Passningarna gick fram och spelet flöt stundtals bra. Victor är också inblandad. Först nickar han rakt ned men undviker att få tillbakastudsen i ansiktet. Sedan slår han ett inlägg som Zacco mycket följsamt nickar mot mål, men målvakten är lika följsam han. 1-0 i paus och alla undrar vem som kommer dra ur proppen?

Djursholm rivstartar den andra halvleken och det var tur att Prahl stod rätt då nicken kom efter fem minuters spel. Nicken var inte speciellt hård, då Djursholmaren nickade dubbelvikt, men pannträffen kom från nära håll.

Viggan fortsätter med sitt ineffektiva men vackra anfallsspel. Fredrik Ingel är inblandad, då han på Breezes inkast skjuter över. Sedan slår han ett inlägg som blir till ett skott, men också det går över.

Mot slutet av matchen får Djursholm ett antal frisparkar några meter in på offensiv planhalva. Eftersom Viggan inte har dödat matchen så kommer fjärilarna i magen fram hos den röda åskådarmassan. Dessbättre lyckades inte Djursholm förvalta sina frisparkar utan Viggan vinner extremt rättvist med uddamålet.

Nu var det inte dom muntraste av spelare som lämnade planen, klart besvikna över att inte göra mål, men chanser skapades. Ytterligare två exempel på det, var när Nizze fick chansen från två meter men sköt över, samt när Jens fick ett pass från Zacco, men där skottet gick rakt på.

Way of the Day går till Mikael Houlst för han bästa insats hittills. Förutom det livsviktiga målet, var det kul att se Houlst ligga på sin högt ställda ”Houlst-nivå”.

På lördag väntar säsongens första heläkta derby, då IFK Täby gästar Hägernäs IP. Då gäller norskt huvudlag och fullmantlad ammunition!