Viggbyholms IK - IFK Täby 3-0 (2-0)
Lördag 5:e juni 2010, kl 13.00 på Hägernäs IP


Viggan hade 11 man borta från truppen, där i alla fall Prahlen, Jon, Houlst, Jens, Bragi och Ingel saknades från matchen mot Djursholm.

Hemmalaget fruktade lite för sin egna form, samtidigt som bortalagets formkurva pekade allt brantare uppåt. När domaren väl blåste till spel skulle det dock endast finnas ett lag på planen. IFK Täby var aldrig nära, samtidigt som Viggan återigen fick en snabb utdelning, då högeryttern Victor Stenberg spelade tillbaka till Daniel Breeze. Breeze tog några steg inåt i banan och sköt/passade mot mål. Maximal utdelning och 1-0. Bollen letade sig förbi en skymd IFK Täby målvakt. Med ett tidigt mål i ryggen kunde Viggan tugga på och Jimmy, för dagen forward, skapade många fina lägen, som han dock ej förvaltade. Dels nickade han rakt i famnen på målvakten, men framförallt sköt han över på volley helt ensam i straffområdet, sedan Niklas Jonsson krigat till sig bollen och slagit ett vänsterinlägg.

Det dröjer ända till den 28:e minuten innan IFK skjuter sitt första skott på mål. Brassen Gurra i mål lämnar retur, men inte värre än att två Vigganbackar är först framme. I den 37:e minuten är det dags igen. Niklas Jonsson kommer förbi på sin kant och sin försvarare nummer 17. Inlägget är hårt och pressat och där dyker han upp! Nizze Pasthy, som nickar på skolboksmanér in 2-0. Viggan skapar en fin chans till i den första halvleken. Zacco alias Zaccau väggspelar med Gaston, men friläget hindras av Tobias Lindström i målet.

Den andra halvleken inleds med stor utgallring på Viggans bänk. Uffe fick lämna tillsammans med den inte helt anonyme Hawkeye Loberg! Viggan fortsatte dock att trumma på och Nizze ville återgälda sitt mål genom att ge Niklas chansen, men Niklas friläge hindrades denna gång av stolpen. Ett fint avslut som förtjänade ett bättre avslut. Göteborgaren Niklas skulle dock ta revansch. Med kvarten kvar slog Zacco en hög yttersida mot Jimmy inne i straffområdet. Passningen gick dock över honom, men där stod Niklas fri och kunde med en enkel bredsida spika slutresultatet, 3-0. En som var på spelhumör idag var Nizze och hans skott i kryssektorn och ut förtjänade ett bättre öde.

Viggan klättrar i tabellen och det som var roligast var den glädje som spelarna smittade av sig inte minst på Krönikören som gick i ett litet glädjerus resten av dagen. En välförtjänt seger där takterna från förra året avspeglade sig ordentligt.

Nästa helg väntar en riktig holmgång mot Viksjö som verkligen har någonting på gång och ligger på en fin andra plats, tätt följda av Viggan!

FORZA VIGGAN

Signerat Krutov



Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12 Bild 13 Bild 14 Bild 15 Bild 16 Bild 17 Bild 18 Bild 19 Bild 20 Bild 21 Bild 22 Bild 23 Bild 24 Bild 25 Bild 26 Bild 27

Laguppställning
Gustaf Svensson
Kevin Wargh Meehan
Jimmy Everum
Jonathan Lombard, K
Victor Stenberg (19)(23)(68)
Joakim Thunström
Henrik Zacco
Nils Pasthy
Gaston Nunez (85)
Niklas Jonsson (90)
Daniel Breeze (58)
Gustaf Grauers, avb (58)
Göran Dahlberg, avb (19)(23)(68)
Hessam Ghaderi, avb (90)
Gonzalo Maturana, avb (85)
Richard Fredriksson, avb

Målgörare
Daniel Breeze (7)
Nils Pasthy (37)
Niklas Jonsson (74)

(se skytteligan)

Gula kort
Joakim Thunström (33)
Jimmy Everum (39)
Jonathan Lombard (50)

Röda kort
-

Domare
Jonny Ahlvin, HD
Oskar Ahlvin, AD1
Rami Raji, AD2

Matchens Viking
Kevin Wargh Meehan

Matchens VIKing

Publik
86 personer

Väder
+19, klart