IFK Viksjö - Viggbyholms IK 2-4 (2-2)
Lördag 12:e juni 2010, kl 14.00 på Viksjövallen

Matchen hann inte ens börja innan Viksjö kopplade greppet, genom att göra 1-0. Målskytt nr 10 Musa Sesay påpassligt assisterad av nr 11 Christoffer Jönsson. Tiden för målet var endast 1.08. Jönsson spelade in bollen lågt från vänster och Musa rakade in densamma. Tom Gyldorff hann fram och glidtacklade, men bollen letade sig ändå in. Istället för ras, vaknar Viggan till direkt och på 10 minuter avlossar man tre skott mot mål, där särskilt Niklas Jonssons skott var riktigt nära. I den nyss nämnda 11:e minuten skriver Zacco ytterligare historia i Viggan då han ensam går upp i ledning i klubbens totala skytteliga, 113 st. STORT! Minuten efterår får Viggan frispark. Frisparken slås av Jocke Thunström och den går direkt i mål, stenhårt och det tog endast 12 minuter för bortalaget att gå upp i ledningen. Personlig triumf för Jocke som också får utmärkelsen ”Way of the day”!

Bortalaget tonar ner på offensiven och bjuder in hemmalaget, som genast skapar chanser! Efter en dubbelhörna i den 20:e minuten kvitterar Viksjö och återigen är det enorm nerv i matchen. Det här var en match som kunde sluta precis hur som helst. Viksjö var riktigt bra, minst ett par klasser bättre än förra säsongen. Så fort laget kom över halva plan kändes det som om det kunde bli farligt! Och ofta blev det så också. Nr 4 Adam Enblom skarvar bollen upp i ribban och 3-2 är nära. Viggan och Jens svarade med att också skjuta i ribban och ut. Halvleken avslutas med en giftig frispark från Gaston, men bollen går precis utanför.

Solen lös med sin frånvaro, men Viksjös ansträngning för att skapa en festlig inramning värmde. Matchprogram, lotter, speaker, musik, digitalklocka och nya mål var något som imponerade! En annan som imponerade var Kapten Mikael Houlst, som nu på allvar börjar få upp ångan. Han kan efter en mycket fin passning från Nizze komma helt fri, men skottet går rakt på. Bra inledning på den andra halvleken.

Viksjö svarade dock direkt med ett friläge efter det att nr 3 i Viggan fått ”Norskt huvudlag” med förlust av boll till följd. Längquist brände dock det fina läget och det var alltjämt jämt. Viksjö fortsätter att oroa. Ett exempel är när nr 2 Michael Afram spelar lågt in till nr 8 Emil Enblom som behövde en skostorlek större för att nå bollen, men vilken chans. Med hjälp av medvinden, kan Zacco lyfta fram en fin boll till Niklas Jonsson som i den 69 minuten får två chanser. Fri med målvakten Erik Jansson skjuter han rakt på, men returen tar han hand om, men får hjälp av en försvarare att göra sitt andra mål på två matcher och Viggans tredje mål för dagen. 3-2 till bortalaget. Zacco är inte mätt, utan fyra minuter senare får Viggan frispark. Zacco tar den själv. Han väljer att skjuta lågt i målvaktens högra hörn och det räcker. Bollen går in. Observera att Jocke jublar innan bollen går i mål. En bra dag för Zacco som gör 2 mål och 1 assist som vänsterytter! Slaget är avgjort, men Viksjö får i vilket fall till en farlig nick på hörna. Andreas Eriksson nickar dock över och Viggan spänner musklerna kring andraplatsen som man nu innehar i egen regi.