Sundbybergs IK - Viggbyholms IK 8-1 (3-0)
Söndag 13:e juni 2010, kl 15.00 på Sundbybergs IP

Ja då va det än en gång dags för match i b-lagsserien för Viggan. Efter stora problem med att få ihop ett lag (efter många avböj o förhinder) lyckades vi dock få ihop till fullt manskap o 2 avbytare. Laget skulle bestå av :

Diffen i mål, Fredrik som högerback, TränarJocke o Zeke som mittbackar, Krille som vänsterback, Omar som högerytter, Jon, Kevin o Gonne som mittlås, Hampus som vänsterytter och Jimmy på topp. Bänken skulle bestå av Patric o mig själv.

Matchen började väl ganska okej o i 6:e minuten fick Kevin på ett hyggligt skott som täcktes ut till resultatlös hörna. Sen kom vi in i en lite sämre period där Jocke blev het i matchminut 10-11, men åt fel håll. Först fick han till en bakåtnick som Diffen halkade till på och nästan renderade i ett självmål. Men tyvärr skulle det komma i anfallet efter. Efter att Zeke tappat bollen på högerkanten, vilket friställde en sumpanspelare jagade Jocke mot målet för att stoppa skottet som gått förbi Diffen men styrde den olyckligtvis in i eget mål istället.

Fyra minuter senare fick Sumpan till ännu ett bra anfall o det va bara Zekes styrning över på mållinjen till hörna som räddade oss för stunden, men på hörnan lyckades vi inte riktigt rensa bort bollen utan Sumpan fick tag i den vid strafflinjen o drog på ett lågt skott i bortre som renderade i 2-0.

I 25:e minuten fick vi faktiskt till en målchans men Jimmys skott gick utanför. Vår markering va väl inte den bästa vilket man kunde se på 3-0 målet som kom i minut 33. Sumpan kom på vår högerkant slog ett lite misslyckat inlägg som gick längs marken o förbi 2 sumpanspelare till en tredje fristående som enkelt kunde slå in bollen.

Halvtid o 3-0 till Sumpan men det skulle bli värre!
- Minut 57 inlägg till fristående, 4-0.
- Minut 68 skott i bortre hörn efter bortfintad försvarare, 5-0.
- Minut 71 nicklobb i bortre hörn, 6-0.
- Ett lite mellanhopp i 73:e me bra läge för Jimmy men hans skott hittade mycke luft o for en bra bit över.
- Minut 75 efter en lite rörig situation, 7-0.
I 83:e kom nog dagens höjdpunkt i Vigganögon. Vi reducerar till 1-7 efter en skottretur som helt friställer Jimmy som enkelt kan göra mål. Glädjen efter att åtminstonde spräckt nollan fick va i 3 minuter för sen fick Sumpan in boll nummer 8 efter ett skott som efter touch, lite ändrade riktning o tyvärr hittade nätet igen.

Ja ett slutresultat med förlust 1-8 va väl inte så bra men vi kommer tillbaka. De va mycke strul me laget inför denna match o många fick spela på ovana positioner, men vi ska inte bortförklara oss Sumpan va det bättre laget.cDet stämmer nog ganska bra som Jocke sa efter matchen att just nu passar inte Sumpan Viggan någe vidare. Vi har helt enkelt svårt för dem.

Nu har Bilagan bara 1 match kvar före uppehållet eftersom matchen mot Krukan e flyttad till den 25 augusti, så väl mött igen då vi möter Österåker hemma på konstgräset den 30 Juni. Då e de dags för det röda tåget att återigen hitta spåret!