Viggbyholms IK - Athletic FC 3-1 (1-0)
Lördag 19:e juni 2010, kl 13.00 på Hägernäs IP

En ganska krampaktig första halvlek bjöd på ett mål, men vi tar det från början. Athletics spel chockade nog Viggan. Inte en ändå långboll i stort sett på hela matchen. Om bortalaget hade inspark så spelade de alltid kort. Laget var också spelskickliga och kvicka. Trots Atletiska Athleticser blev det aldrig direkt farligt när laget närmade sig Viggan sista tredjedel. FC hade en forward som sprang offside nästan hela tiden.

Viggan började trögt och så fort man spelade långt gick "passningen" alltid till inspark, målvakten, eller så blev det en offsideavblåsning. Eftersom FC utövade kortpassningsspel, ökade också risken för att Viggan skulle fånga in en passning och det hände när Jon kunde sno åt sig ett felpass och komma helt fri, men skottet gick rakt på. FC sköt ca 3 skott på mål under den första halvleken, men Kajan hade inga problem att freda sitt mål. Hemmalaget började få mer utdelning på sitt spel mot slutet av första halvlek. Nizze ordnar på egen hand två lägen, men missar målet bägge gångerna.

Så till halvlekens sista chans. Jocke slog en vänsterhörna som via Jimmy lanar hos Zacco som mötte upp på bortre stolpen och slog in 1-0, med högerfoten!!!

Viggan öppnade den andra halvleken på femmans växel och kunde efter en kvart svara för ett mål samt mängder med kvalificerade målchanser. Efter fem minuter gjorde Jimmy mål, återigen på hörna. Själva hörnsparken nickades bort, men mannen med formtoppade fötter, Jocke Thunström, slog ett högerinlägg och där dök han upp, Mr Everum.

Efter bara någon minut efter målet får Viggan straff, efter att Zacco fällts i straffområdet. Sedan råder det oklarheter. Jimmy vill slå straffen, men Nizze är beslutsam då han går och hämtar bollen och tar straffen. Dessvärre missade Nizze straffen och 2-0 stod sig. Viggan behöll dock trycket och kulramen plockades fram i förhoppning om att kunna användas. Houlst prickade ribban med ett kanonskott, Zacco sköt också han i ribban, dock översidan på ribban. Efter dessa feta chanser fick Viggan ytterligare en jättechans. 3 mot 1 kom man. Houlst som var bolldrivare spelade ut till Zacco som gjorde sin gubbe. Fri med målvakten sköt han utanför. Niklas fick även han ett friläge, men hans vänsterskott gick rakt på.

Eftersom Viggan inte lyckas med att döda matchen, bjuds Athletic in i handlingarna. Med kvarten kvar fick de en gyllene chans. Inspelet i slottet var riktigt bra, men skottet som följde passningen gick tätt utanför. Med tre minuter kvar kommer också reduceringen. Ett fint förarbete leder fram till ett fritt skottläge. Skottet placeras också snyggt mot bortre krysset. Som tur var blev det aldrig någon nerv i matchen, utan Entreprenör G. Grauers kan punktera matchen med sitt 3-1 mål. Inbytt som forward, stort!

Vigganmaskinen rullar på bra nu med 4 raka segrar. Trots att man bränner många chanser lyckas man ju ändå att göra tre mål, vilket är bra!

På onsdag väntar Viksjö hemma på Hägernäs IP.