Viggbyholms IK - IFK Viksjö 6-1 (2-1)
Onsdag 23:e juni 2010, kl 19.30 på Hägernäs IP

Viksjö hade revansch att utkräva från det första mötet mellan lagen på Viksjövallen där Viggan vann med 4-2.

Dock var det Viggan som började bäst med mål redan i den fjärde minuten genom en smart Jocke-frispark. Jocke bad inte om ny signal och när målvakten Love Lundström som bäst stod och måttade sin mur, låg första kulan i nät. 1-0. Viggan fortsatte att trumma på och Gaston är nära på nick. Men efter 10 minuters spel kom bortalaget att ta över allt mer. Förutom två skott i burgaveln hade man också riktig otur. Något som tyvärr Viggan Video inte fångade. Gurra Svensson rensade en bakåtpassning, dock inte bättre än att en Viksjöspelare kunde hoppa upp och blockera skottet, så att bollen studsade in i mål mycket snöpligt. Dessbättre för Viggans del, vinkade den assisterande domaren av det hela för hands.

Viksjö skulle innan kvitteringsmålet skapa ytterligare en riktigt fet chans. Jocke räddar en lobb på mållinjen, men rensningen går rakt ut till nr 8 Emil Enblom. Han sköt dock rakt på Jocke.

Några minuter senare fick dock Emil sin revansch. Snyggt tog han emot bollen i straffområdet och vände upp. Skottet gick vid Gurras högra stolpe och in - 1-1.

Inte helt rättvist tar Viggan ledningen med halvlekens sista spark, då Victor Stenberg springer sig fri och ensam med målvakten kan han chippa in 2-1 till hemmalaget och kan därmed också kvittera ut 20 kr hos Viggan Video.

Den andra halvleken började lite trevande för att sedan explodera sista 20 minuterna. När man som mest gick och väntade på Viksjös offensiv fick Viggan straff efter det att den pigge Victor fällts i straffområdet. Gaston klev fram och det stod nu 3-1 till Viggan.

Med kvarten kvar assisterar Nizze mycket snyggt med ett inlägg till Zacco som får bollen på silverfat och 4-1 är ett faktum.

Med 11 minuter kvar spurtade Matchens Viking enligt Supporterföreningen Gamla VIKare, Mikael Houlst, ner mot kortlinjen. Han hann ifatt bollen och kunde med lite touch spela in bollen till Nizze, som från straffpunkten kunde plocka fram kulramen. 5-1. Viksjö sken med sin frånvaro och hotade aldrig i den andra halvleken. Showen var dock inte slut för Viggans del.

Om ni funderar på att göra en skräckfilm kan ni använda Nizzes skrik efter 7.21 in i filmen på Viggan Video. Han sökte Zacco med en passning, men bollen rann iväg men skriket ekar fortfarande! Till slut hann Zacco upp bollen och spelade till inhoppade Dr G. Grauers. Men skottet gick rakt på.

Med en minut kvar stänger Viggan butiken då Zacco hittar Kevin med en långboll. Målvakten kommer ut, men Kevins långa ben hinner emellan och med ett öppet mål kan han enkelt rulla in slutresultatet 6-1.

Hoppas att takterna sitter i bättre mot Athletic på måndag än vad de gjorde i omklädningsrummet efter matchen. Våga klappa otakt!